Annonce
Ugeavisen Bramming

OK til lokalplan for Darum-butik

Plantegningen for placering af Darums kommende dagligvareforretning. Foto: Arkiv
Drømmen om en dagligvareforretning er kommet et skridt nærmere virkeliggørelse.
Annonce

DARUM: De planmæssige forudsætninger for at få egen dagligvareforretning i Darum kom tirsdag ét væsentligt skridt nærmere virkeliggørelse: Plan- og miljøudvalget godkendte den lokalplan, der er nødvendig for at gå videre med det projekt, lokalbefolkningen har samlet penge ind til længe – både i form af salg af anparter og i form af en række aktiviteter i den aktive landsby.

Målet er salg af anparter for 2,5 mio. kroner, og penge-barometret er nu nået op på 1,9 mio. kroner. Der mangler med andre ord endnu omkring 600.000 kroner. Butiksudvalget ønsker selvsagt at nå tilsagn om køb endnu mange anparter, og på et stort borgermøde 20. november blev det slået fast, at afgørelsens time nu snart er inde for beslutningen om egen købmandsbutik på præstegårds-arealet ved Gl.Darumvej/Darum Kirkesti.

Formanden for butiksudvalget, Lasse Boesen, varslede således besluttende møde sidst i januar eller først i februar, men han præciserede på mødet i november, at der ikke entreres med byggefolk, før pengene og finansieringen af projektet er på plads.

Der planlægges efter 1200 borgere/kunder i handelsdistriktet for den nye købmandsbutik, der bliver på 450 kvm. placeret i 650 kvm. store bygninger, inkl. lager, personalerum m.v.

Anlægsbudgettet kalkuleres til 6,6 mio. kroner, og der er taget kontakt til et pengeinstitut om finansiering af de anlægskroner, der ligger uden for anparter og private initiativer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce