Annonce
Ugeavisen Bramming

Opsigtsvækkende optog

Varde Garden førte an i optoget. Foto: Martin Wilde
En halv time før byfestoptoget skulle passere, havde de første allerede taget opstilling, både foran Solgården og andre steder langs ruten. Stole blev båret ud, så ventetiden i den lune men fugtige augustluft blev bekvem.
Annonce

Bramming: Borgerne i Bramming er tålmodige. De forstår at vente på noget god. På en oplevelse. På et optog. Det årlige optog i forbindelse med Kaj Lykke Festuge, der også i år gik byen rundt søndag over middag, plejer at være en oplevelse, og sådan blev det også i år.

Man må unægtelig beundre de medvirkende, der skal holde til hele den 4,3 km lange tur, der taget en lille time at gå eller køre. Nogle ligger blot henslængt til skue, mens andre arbejder for sagen, som eksempelvis deltagerne fra Bramming Fitness, der kører på spinningcykler eller hopper i trampolin undervejs rundt. For at alle kan holde til hele turen var der i år indlagt en lille pause, som passende holdes ud for Solgården, så beboerne på byens plejehjem kan nyde synet af optoget lidt længere.

Det var flot. Pandaerne var flotte, og dem, der spillede musik.

Ea, syv år og fra Odense

Annonce

Flot

Men også de yngste kan lide at se på.

- Det var flot. Der var masser af glade børn, sagde seksårige Solvej bagefter. Hun stod sammen med sin mor ved SuperBrugsen, hvor optoget runder hjørnet af Nørregade og Plantagevej.

Lidt længere henne ad plantagevej så ni-årige Julie og Mille fra Esbjerg på.

- Det er flot. Jeg kan godt lide pandaerne, sagde Julie, der så optoget for første gang.

- Jeg kan godt lide trommerne og musikken, fortalte Mille, der har set optoget før.

De to piger havde deres syv-årige veninde Ea fra Odense med – og deres bedsteforældre.

- Jeg synes også, det var flot. Pandaerne var flotte, og dem, der spillede musik, sagde Ea.

Annonce

Vinderen er...

Som altid blev 20 tilfældige tilskuere langs ruten udstyret med en stemmeseddel. Efter optoget blev stemmesedlerne samlet sammen og talt op, og så blev der på stadion uddelt præmier til de tre bedste.

Tredjepladsen gik til teaterforeningen Gadespejlet. Anden pladsen til piratskibet og vinderne blev i år – lige som sidste år – Bramming Ju-Jutsu Klub. Det var dem med pandaerne.

De tre bedte præmieres med et bygavekort og vinderen får en vandrepokal.

- Vi fik ikke indgraveret navnet på sidste års vinder. Så vi tager den bare igen i år, afslørede C. C. Grejsen, formand for Bramming Boldklub, at Ju-Jutsu-klubbens formand, Kenneth Benfeldt havde sagt til ham, inden optoget begyndte. Og sådan blev det.

Læs også: Piratskibet blev vist frem

De gæve deltagere fra Bramming Fitness på deres spinningcykler. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce