Annonce
Ugeavisen Bramming

Ord med stor betydning

Alle har hemmeligheder, og i denne klumme fortæller Rose Maria Pedersen om to af sine egne hemmeligheder, Arkivfoto: Martin Wilde

Ofte så forbinder vi hemmeligheder med noget som er ubehagelig, skamfuldt eller ikke acceptabel i samfundets øjne.

Mine hemmeligheder er nok mere af de uskyldige slags, men stadig en hemmelighed. Jeg lytter ofte til programmet ”Hemmeligheder” på Danmarks Radios P1 med blandt andre Anders Lund Madsen. I programmet er der sommetider meget følelsesfyldte hemmeligheder, som man fortier for ikke at gøre ens nærmeste kede af det. Jeg er overbevist om, at næsten alle mennesker har hemmeligheder, store som små, meget ubehagelige og grænseoverskridende af slagsen. Og hvorvidt det ville gøre livet nemmere, eller lettere, at afsløre sin hemmelighed - det er ikke til at vide. For en hemmelighed kan være svært at bære på, men endnu svære at leve med, hvis den bliver afsløret.

En af mine hemmeligheder, er at jeg helst ikke afleverer tomme flasker sidst på måneden, for hvad nu hvis folk tænker, jeg ikke kan få mine penge til at holde måneden ud, og derfor må aflevere flasker. Sikke noget pjat ikke? Der røg den hemmelighed, men det er sådan nogle fjollede hemmeligheder, vi nok alle har.

Annonce

Min holdning generelt er at man ikke skal afsløre hemmeligheder, der gør et andet menneske ondt, så må man æde den selv, og tage den med i graven - altså medmindre man gerne vil gøre ondt, fordi det er berettiget, eller hvad?

En mere af mine hemmeligheder er, ja - så er den ikke hemmelig længere - jeg laver aldrig bummelum på andre toiletter. Jeg ville sidde som en mus presset op i et hjørne på grund af katten, da jeg ville være bange for den mindste lyd. Og for pokker, det er svært at vide på forhånd, tro mig, har været der. Derfor er det no go at bruge andres toiletter til andet end den fine stråle.

Jeg tror simpelthen ikke jeg er den eneste. Min mand derimod - ja han bliver af og til udstillet i mine klummer, den stakkels mand - han laver det helt store orkester "and he dosen't give a shit".

Vi kvinder - okay de fleste af os, tør jeg godt sige - er forfængelige og har vores små hemmeligheder, som netop ikke skal afsløres, for så finder andre jo ud af vi fanme også larmer på toilettet og for pokker også laver bummelum.

I dette DR-program om hemmeligheder, var der en, som havde et grimt barn. Hun var bange for, at ingen ville kunne elske det. Det var hendes hemmelighed, og den er da også ubehagelig at bære på.

Men lad os nu være ærlige, når det kommer til vores børn, er det nok en af de følsomme. Vores børn er de mennesker, som kan gøre mest ondt. At tænke negativt om dem er ikke rart. Mange mennesker har for eksempel et yndlings- eller favoritbarn, men det siger man jo ikke.

Hemmelighed kan gøre et menneske syg, da det kan hindre dig i at leve livet fuldt ud. Du kender måske en hemmelighed om et menneske, som du har fået fortalt, og det kan være ubehageligt at vide. Der kan det være svært, om man skal afsløre for sin egen vindings skyld eller droppe for personens skyld.

Omvendt kunne det give store problemer hvis man afslører en hemmelighed, der var en hemmelighed, indtil man fik det at vide. Av for pokker. Tror mange mennesker er blevet grav-uvenner over det. Vi møder mange mennesker i løbet af livet, og vi har gode og dårlige relationer, men deres hemmeligheder kender vi ikke. Jeg kunne nemt forestille mig det kaos, der ville blive, hvis alle skulle fortælle deres hemmeligheder. Tænk over det, så stor betydning ordet har.

Vi møder mange mennesker i løbet af livet, og vi har gode og dårlige relationer, men deres hemmeligheder kender vi ikke. Jeg kunne nemt forestille mig det kaos, der ville blive, hvis alle skulle fortælle deres hemmeligheder.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce