Annonce
Ugeavisen Bramming

Otte møller skal blive til fire

Plan- og miljøudvalget har sagt god for, at de otte vindmøller, der nu står i Tjæreborg Enge, kan skiftes ud med fire nye, hvis vingespidser må rage op til 180 meter op over jordens overflade. Foto: Martin Wilde
Annonce

TJÆREBORG: Otte vindmøller, som står i Tjæreborg Enge mellem Sønderbyvej og Tjæreborgvej, kan snart tages ned og erstattes af fire nye vindmøller, hvis vingespidser må rage op til 180 meter over jorden. Det har Esbjerg Kommunes plan- og miljøudvalg sagt god for på sit seneste møde. Inden projektet kan gennemføres, skal både økonomiudvalget og byrådet også sige ja til projektet.

Projektet med de fire, nye, høje vindmøller omfatter også, at mølleejerne køber fem boliger på sydsiden af Sønderbyvej, og river bygningerne ned. Det sker fordi de nye møller vil genere de pågældende boliger med støj, lys og skygger. Tre af boligerne er registreret som middel bevaringsværdige, men da boligerne blev besigtiget den 21. september, blev det vurderet, at alle boliger kan nedrives, som det udtrykkes i sagsfremstillingen til plan- og miljøudvalget. Dog skal bygningerne på Sønderbyvej 47 søges bevaret, da de har en særlig miljømæssig værdi i gadebilledet.

Som det næste venter en offentlig høringsperiode på otte uger, hvor det er muligt at komme med indsigelser. Det er planen, at de fire nye vindmøller skal stå på en linje parallelt med og lidt nord for Tjæreborgvej, omtrent hvor de nuværende otte vindmøller er placeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce