Annonce
Ugeavisen Bramming

På grund af coronarestriktioner: Dobbelt så mange gudstjenester juleaften i Vejrup og Vester Nykirke

Uffe Vestergaard, præst i Vejrup og V. Nykirke, skal i år forestå dobbelt så mange gudstjenester juleaftensdag som normalt på grund af coronarestriktionerne. Arkivfoto: Chresten Bergh
Uffe Vestergaard, præst ved Vejrup og Vester Nykirke, bryder sig ikke om pladsreservation, som det indføres ved andre kirker juleaften. Han holder i stedet dobbelt så mange gudstjenester som normalt
Annonce

VEJRUP / VESTER NYKIRKE: Restriktioner med færre pladser i kirkerne på grund af smittefare med covid-19 virus har også ramt V. Nykirke og Vejrup Kirke. Og det kan give problemer juleaftensdag, hvor der traditionelt kommer mange i kirke - også i de to kirker.

Men hvor andre sogne indfører krav om pladsreservation forud, så er det ikke noget, hverken de to menighedsråd eller den fælles præst ved de to kirker, Uffe Vestergaard, bryder sig om.

- Vi laver ikke sådan noget med, at man skal reservere plads. Hvis vi laver pladsreservation, så er der nogen, som vil komme alligevel uden en reservation, og der vil være nogen, som reserverer plads, men ikke kommer, siger Uffe Vestergaard.

Annonce

Dobbelt op

Selv om der er plads til færre i de to kirker end normalt, skal der være mulighed for at komme i kirke juleaftensdag. Så antallet af gudstjenester fordobles!

I år bliver der to gudstjenester i Vejrup Kirke, så der forhåbentlig er plads til alle kirkegængere den dag på trods af coronarestriktionerne. Arkivfoto: Martin Wilde

- Vi laver to gudstjenester hvert sted. To i V. Nykirke og to i Vejrup. Der plejer kun at være en i hver kirke, lover Uffe Vestergaard:

- Og selv om vi fordobler antallet af gudstjenester, vil der måske alligevel være nogen, der kommer til at gå forgæves. Men det er der jo også på almindelige juleaftener, når der ikke er coronarestriktioner, slutter Uffe Vestergaard.

Går man forgæves juleaftensdag, er der også gudstjenester juledag og anden juledag.


Selv om vi fordobler antallet af gudstjenester, vil der måske alligevel være nogen, der kommer til at gå forgæves. Men det er der jo også på almindelige juleaftener, når der ikke er coronarestriktioner.

Uffe Vestergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce