Annonce
Ugeavisen Bramming

Påske – Måske

Per Thodsen skal igen i år deltage i 7-kantens sommerspil, som i år er Jesus Christ Superstar.Arkivfoto: 7-kanten

Ahh – påskeferie. Så skal batterierne lades op. Eller det blev de, for når du, kære læser, læser dette, er hverdagen i fuld gang igen. For mit vedkommende med lektioner på 7. årgang og forberedelse af eksamen for 9. årgang. Nå nej, de blev aflyst igen i år i de små fag. Jeg skulle have haft en klasse op i geografi, men det kan jeg så glæde mig til at skulle engang næste år, måske.

Desuden er vi startet op på prøverne til årets sommerspil i Varde, hvor det er musicalen ”Jesus Christ Superstar”, som er på programmet. En forestilling med den fedeste musik, skrevet af Andrew Lloyd Webber. Forestillingen handler om Jesus’ sidste dage på jorden. Altså påsken.

Nu er vi danskere jo ikke de mest oplyste omkring helligdage, og hvorfor vi holder dem. Hvor mange kan for eksempel række hånden op og fortælle, hvad pinsen går ud på. Jeg kan godt, men jeg er også uddannet linjefagslærer i kristendomskundskab, som faget stadig hedder. Et navn på faget, som jeg ikke er tilhænger af, men den tager vi lige i en anden klumme. Pinsen er i øvrigt fejringen af, at Helligånden kom til Jorden. Så nu ved I det.

Annonce

At vi ikke ved, hvad der er sket på de forskellige helligdage, var der en journalist på Ekstra Bladet, som harcelerede over i en leder. Han synes, det er mærkeligt, at så mange stadig er medlem af folkekirken, når vi ikke engang ved, hvad der skete de forskellige dage i påsken, eller at vi kun glædede os til påsken, fordi vi har fri.

Men skal man kende helligdagenes betydning for at være kristen? Skal man i det hele taget tro på Gud og Jesus? Kan man tro på Gud og Jesus på en anden måde, end den, kirken fortæller os, at vi skal tro? Skal man gå i kirke hver uge, for at være kristen?

I min optik er tro noget personligt. Man kan godt bruge kirken og troen, som i et supermarked, hvor man selv vælger, hvilke varer, man fylder i sin kurv. Jesus er en historisk person. Vi ved, han har levet og gået rundt i Israel og talt med mennesker. Det ved vi, fordi han er nævnt i flere tekster, som ikke er Bibelen. Hans budskaber om at elske sin fjende, vende den anden kind til og i det hele taget tanken om næstekærlighed, er det verden har brug for at leve op til. Især nu.

Jeg tror ikke på Gud, som en mand med langt skæg og som har skabt hele verden. Men jeg tror, at verden er mere, end vi ser. Når man ser ud i Universet, er det så stort og ufatteligt, at man ikke kan forestille sig det. Blandt andet derfor tror jeg på, at verden hænger sammen på en måde, som vi måske først forstår, når vi dør.

Jeg er dog dansker, og jeg er kristen. Både døbt og konfirmeret. Jeg har ingen intentioner om at melde mig ud af Folkekirken, for jeg kan sagtens se mig selv som kristen på trods af ovenstående. Jeg bruger kirken, når der er brug for det. Til dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelser. Hvis ikke det er nok, må Folkekirken jo smide mig ud. Men det gør de ikke, for som jeg har forstået det, så er der plads til alle i den danske folkekirke. Amen.

Jeg tror ikke på Gud, som en mand med langt skæg og som har skabt hele verden. Men jeg tror, at verden er mere, end vi ser.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce