Annonce
Ugeavisen Bramming

Påskeposer – en ny kirkelig trend, der også har bredt sig til Sydvestjylland

Der udleveres påskeposer ved Gørding Kirke palmesøndag. Foto: Pernille Troldborg
Påsken er sammen med julen den største kirkelige højtid. Men hvad gør man, for at formidle budskabet om Jesu død og korsfæstelse til de yngste i en tid med coronarestriktioner. Landet over er kirkerne begyndt at udlevere påskeposer til børn, og her i området er flere sogne med på den nye trend.

Darum / Gørding: Påskepose.

Prøv at smage på ordet.

I første omgang lyder det som en indkøbspose med et påskemotiv, man kan få – eller nok snarere betale for - når man køber ind i det lokale supermarked. Det kan også være en hjemmesyet pose med æg. Måske er de af chokolade? Måske er det den pose, man indsamler påskeharens efterladte æg i?

Laver man en søgning på ordet påskepose på internettet, er der mange butikker, der gerne vil sælge dig en påskepose med diverse godt indhold. Hvis du derimod søger på en kombination af de to ord påskepose og kirke står det hurtigt klart, at en ny trend har bredt sig med lynets hast over det ganske land. Kirker, du ikke anede eksisterer – og dem er der mange af i Danmark – har i år kastet sig over at dele påskeposer ud. Mest til sognets børn.

Annonce

Palmesøndag i Gørding

Også i Esbjerg Kommune bliver der delt påskeposer ud til børn. Her sker det dog fra kirker, de fleste kender til. Det sker i Gørding og Darum sogne – og måske i flere?

Påskeposerne er klar til at blive udleveret ved Gørding Kirke. Foto: Pernille Troldborg

- En påskepose består dels af en vejledning og så en masse til at være kreativ med, så hele familien kan være med til at få påsken ind under huden. Til hver af påskedagene har jeg også lavet en video med introduktion til helligdagen og oplæsning fra børnebibelen, siger Pernille Troldborg, der er sognepræst i Gørding.

Palmesøndag blev der foran kirken udleveret påskeposer til 37 børn i Gørding. Foto: Pernille Troldborg

I Gørding er der uddelt 37 påskeposer, og det skete allerede lørdag før palmesøndag. Poserne, der også indeholdt lidt slik -  for hvad er påske uden et påskeæg, gerne af chokolade – er uddelt til børn i sognet. Børn, der på forhånd har ladet deres forældre bestille dem. Sognerådet skal jo på forhånd have styr på, hvor mange påskeposer, der skal gøres klar.

Annonce

Skærtorsdag i Darum

I Darum er det sognepræst Thea Laukamp, der har taget initiativ til at lave og uddele påskeposer. Eller ”påske to-go” til børn, som Thea Laukamp kalder dem.


Påskeposen indeholder alt det bedste fra påsken: karse og vat, blomsterfrø, materialer til at lave sin egen påskekylling, en god historie og selvfølgelig chokolade.

Thea Laukamp, sognepræst


- I Darum sogn har 28 børnefamilier bestilt påskeposer. De ældste børn er 11 år, den yngste bare syv måneder. Påskeposen indeholder alt det bedste fra påsken: karse og vat, blomsterfrø, materialer til at lave sin egen påskekylling, en god historie og selvfølgelig chokolade, fortæller Thea Laukamp:

- Dem, der har bestilt poser, afhenter dem skærtorsdag. Enten ved kirken efter gudstjenesten mellem klokken 11 og 12 eller ved sognehuset mellem klokken 15 og 16, slutter Thea Laukamp.

Påskeposer til med lidt godt og kirkelig leg til sognets børn er blevet en ny trend i folkekirker landet over. Foto: Pernille Troldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce