Annonce
Ugeavisen Bramming

Pædofilisag mod 34-årig fra Bramming: Dommen falder midt i december

Det videre forløb af ved Retten i Esbjerg er nu fastlagt i en sag mod en 34-årig mand fra Bramming, som er tiltalt for at have kontaktet 111 mindreårige drenge i perioden mellem 2016 og 2018. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
En 34-årig mand fra Bramming er tiltalt for at have kontaktet 111 mindreårige drenge via internettet - det der kaldes grooming. Nu har Retten i Esbjerg lagt en køreplan for den sidste del af pædofilisagen mod den 34-årige. Nævningesagen forventes at afsige skyldsspørgsmål den 10. december og - hvis den 34-årige findes skyldig - straffastsættelse den 16. december.

BRAMMING: Tidsplanen kommer ikke til at holde i en nævningesag mod en 34-årig mand fra Bramming, som ved Retten i Esbjerg står tiltalt for at have kontaktet 111 mindreårige drenge i perioden fra 2016 til 2018.

Den 34-årige blev anholdt ved Jerne Stadion i 2018, da han skulle mødes med en af de 111 drenge. Inden nævningesagen gik i gang den 12. august havde anklagemyndigheden og retten fastlagt en køreplan for sagen som lød på 35 retsdage og forventet domsafsigelse midt i november.

Sådan kommer det ikke til at gå. Den 34-årige må vente ind til midt i december - hvor han så vil være fyldt 35 år, før et nævningeting afgør, om han er skyldig eller ej.

Annonce

For lukkede døre

Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at der er nu gennemført 19 retsdage. Bevisførelsen - i hovedsagen afhøring eller afspilning af optagelser af afhøringer af 110 af de 111 forurettede drenge - forventes at fortsætte over yderligere syv retsdage.

Afhøringerne eller afspilning af videoafhøringerne sker for lukkede døre af hensyn til de forurettede drenge. Et betydeligt antal af disse er desuden beskyttet af et navneforbud, ligesom retsplejeloven indeholder et forbud mod at offentliggøre oplysninger om de forurettedes identitet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Køreplan

Retten har nu fastlagt en køreplan for sagens afsluttende forløb. Mandag den 9. november vil specialanklager Henning Fuglsang Sørensen procedere om skyldspørgsmålet. Onsdag den 11. november vil forsvarer Casper Strandby procedere om skyldspørgsmålet. Torsdag den 10. december falder afgørelsen, om den til den tid 35-årige mand er skyldig, og hvis han kendes skyldig, bliver straffens omfang fastlagt onsdag den 16. december.

Retssagen kort fortalt

  1. Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 34-årig mand fra Bramming for at have kontaktet i alt 111 mindreårige drenge fra det meste af landet over en periode fra 2016 til 2018. Sagen indledes som nævningesag ved Retten i Esbjerg onsdag 12. august 2020. Det er ifølge anklageskriftet sket via sociale medier, hvor manden under falsk identitet har sikret sig seksuelle billeder af drengene, der var mindreårige, og har forsøgt at etablere fysisk kontakt med dem med seksuel aktivitet som formål.
  2. Da adskillige af de forudrettede var under 12 år på gerningstidspunkterne, er der pr. automatik i disse tilfælde tale om tiltaler for voldtægtsforsøg. Manden er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse, for besiddelse af en stor mængde børnepornografisk materiale og for at overtræde en tidligere dom, hvor han blev forbudt at rette kontakt til børn under 18 år, som ikke kender ham.
  3. De 111 forurettede er fordelt over hele landet med undtagelse af Bornholm. De mange forurettede er afhørt ved lokale politikredse, og der har derfor været gennemført afhøringer over hele landet på nær Bornholm. Sagen afvikles som nævningesag med tre juridiske dommere og seks nævninger. Sagen er berammet til 30 retsdage med yderligere fem dage i reserve. Dommen er planlagt til at blive afsagt 18. november 2020.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce