Annonce
Ugeavisen Bramming

Pagodens food truck er populær i Bramming

To bødsandwich, en uden sovs, bestilte Ketty og Jonas Andersen, der havde hørt om Thomas Møberg og hans burgere, og derfor lige skulle prøve dem - og fordi det skulle gå hurtigt med maden onsdag aften. Foto: Marftin Wilde
En brand i Spisehuset Pagoden har siden december gjort kok Thomas Møberg hjemløs. Så nu tager han på tur rundt til byer i det sydlige og vestlige Jylland med sin food truck.
Annonce

Bramming: - Jeg skal lige have to burgere – og den ene skal være uden sovs, siger en kunde.

- Nå, du mener en københavner-bøfsandwixh. Derovre spiser de dem jo uden sovs, svarer Thomas Møberg.

Der er livlig trafik af nysgerrige og kunder, der ved at sætte pris på en af de berømte hjemmelavede bøfsandwich fra Spisehuset Pagoden, mens spisehusets food truck en onsdag er parkeret på P-pladsen ved SuperBrugsen i Bramming. Afsætningen fejler ikke noget, og selv om der er næsten 50 km mellem Bramming og Ølgod, er rygtet om de hjemmelavede bøfsandwich med hjemmebagte durumboller, hjemmeæltede bøffer, spejlæg og de svedne løg – som Spisehuset Pagoden har De brune Ridderes ord for, er Danmarks bedste – åbenbart løbet i forvejen.

- Vi er begyndt at mad ud til forskellige byer, for at vise flaget. Vi kommer her i Bramming, i Ikast, Odder, Nr. Nebel, Herning og Esbjerg, fortæller Thomas Møberg mellem to ekspeditioner.

- Pagoden brændte jo i december, og den er ved at blive genopbygget. Jeg har fået et produktionskøkken i en tidligere slagterforretning i Ølgod. Der producerer jeg mad til mine fire food trucks, fortæller Thomas Møberg.

De Brune Riddere

Flere gange har Spisehuset Pagoden været i det endelige opløb om at servere Danmarks bedste bøfsandwich, men er endt som nr. 2 eller 3.

Det er den selvbestaltede non-profit forening De Brune Riddere, der siden 2012 hvert år kårer Danmarks bedste bøfsandwich.

De 10 dommere har blandede baggrunde, men har blandt andet erfaring fra at dømme landets bedst smagende hotdogs, danske og internationale BBQ-konkurrencer, samt officielle sovse-sommeliers, blandt meget andet.

Fælles for alle De Brune Riddere er en stor passion omkring den brune danske version af den amerikanske burger, samt et helt elementært ønske om at kunne svare på spørgsmålet: Hvor får man Danmarks bedste bøfsandwich?

Annonce

På turné

Hans food truck kan man leje til fester, receptioner og andre begivenheder, og når han ikke er ude til private selskaber, så kører han gerne ud og stiller op på en parkeringsplads i en af de nævnte byer – eller andre steder.

- Der er ikke nogen faste steder og tidspunkter. Det afhænger af, hvad vi har af arrangementer. Hvis vi ikke har travlt, så kører vi ud til en af byerne, og det annoncerer vi på vores facebook-side.

Food trucken – eller madvognen på dansk – åbner så klokken 16, og lukker når der er udsolgt eller senest ved 19-tiden. Forrige gang Thomas Møberg var i Bramming lukkede han allerede klokken 18. En kunde, der gerne vil bestille et par burgere til afhentning en time senere får da også besked på, at det kan han ikke. For hvis der er udsolgt inden, så lukker vognen.

Udvalget i food trucken er begrænset til tre ting: en pulled pork burger, en bøfsandwich og en special-hotdog. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce