Annonce
Ugeavisen Bramming

Par vil give plads til eftertænksomhed

Carrie og Hans Lautrup på terrassen, som blandt andet benyttes til samtaler og hvor der holdes oplæg på dage med godt vejr. Foto: Martin Wilde
Den kristne tro er bærende for Carrie og Hans Lautrup. Et par ekstra værelser, de lige så godt kan leje ud, har ført dem til at åbne retrætecentret Bækkely, som tilbyder retræte til personer, der har brug for ro og eftertænksomhed.
Annonce

Vibæk: De købte det nedlagte husmandssted for halvandet år siden og flyttede fra Esbjerg til Vibæk. Bækkely er navnet på stedet – og på et nyt retrætecenter, som tilflytterne Carrie og Hans Lautrup har oprettet på Vester Vejrupvej. Men hvad er et retrætecenter – og hvordan får man den idé?

- Vi havde nogle værelser, vi lige så godt kunne leje ud, er det hurtige svar fra Hans Lautrup, der har let til latter.

- Vi har købt det her, for at lave et retrætecenter. Det er kristent, og vi har arbejdet med sorg og sjælesorg, fortæller Carrie Lautrup, som er uddannet psykolog og har taget en flerårig amerikansk uddannelse i kristen helbredende bøn.

Men hvordan får man idéen til det?

- Vores inspiration kom af, at Jesus flygtede op i bjergene, for at trække sig tilbage fra folket, fortæller Hans Lautrup.

- Jeg har allerede som teenager tænkt på sådan noget, for det har vi et sted i USA og det bruger vi tit, hvor jeg kommer fra, siger Carrie Lautrup:

- Vi har været en del af en verdensomspændende organisation med helbredende bøn, Healing Rooms, hvor vi har været med til det. Det var godt for os.

- Det har ligget i Carrie i nogle år. For mig begyndte det for fem år siden. Jeg var på en Fatherheart skole, og fra det øjeblik var jeg solgt. For det var lige det, jeg havde brug for lige nu på det tidspunkt, fortæller Hans Lautrup.

Annonce

Med og uden tro

Bækkely er et kristent retrætecenter, men de to gør opmærksom på, at fordi de begge er troende kristne, og den kristne tro er grundlaget for retrætecentret, så kan Bækkely også bruges af folk, som ikke taler med en gud.

- Vores retrætecenter er for at dem, der kommer her, kan komme ned i tempo. Man skal ikke udelukke sig selv, selv om man ikke vil være med til bøn. Jeg vil ikke udelukke folk, som ikke er troende, siger Carrie Lautrup.

Fra retskrivningsordbogen

Retræte: substantiv.

Retræte betyder tilbagetog eller signal til soldater på en kaserne om at de skal gå til ro.

Retræte bruges også i sammensatte ord og vendinger, for eksempel: retræteophold; at være på retræte eller at blæse retræte.

Til at begynde med – indtil værelserne er bygget færdige – tilbyder de kun såkaldte lørdagsretræter.

- For vi kan ikke have folk boende, så længe vi kun har ét badeværelse, forklarer de to.

Annonce

Efter fast program

Endagsretræterne er bygget op over et fast program med korte oplæg, tid til egne tanker eller snak med de andre deltagere. Det være sig på terrassen, omkring et bål eller under en tur i den omliggende natur. Til fods eller på mountainbike. Har man brug for det, kan man også få en snak med en psykolog – som er Carrie Lautrup. Og så naturligvis noget godt at spise i løbet af dagen.

- Fokus er på at hvile. Noget af det, deltagerne har fået meget ud af, er åndedrætsøvelser, siger Hans Lautrup. Carrie Lautrup supplerer:

- Der er nogen, som begynder at græde – når de begynder at mærke sig selv ved bare det at trække vejret. Jeg oplever folk, der ikke tror, de skal have en samtale, men når de er her oplever de, at de har brug for at sige nogle ting – bare for at sige det til nogen.

Det kan man på Bækkely. Få ro og læsse af. Foreløbig kun en dag ad gangen, men på sigt også på længere ophold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce