Annonce
Ugeavisen Bramming

Patchwork på Egnsmuseet

Vægtæppet her er et ?soduko-tæppe?, som Bente Karna Sørensen har haft stor glæde af at kreere. Foto: Kirsten Enevoldsen

Flot udstilling af lokale håndarbejdskunstnere er årets sidste udstillere på Bramming Egnsmuseum.

Annonce

BRAMMING: Der er noget i luften....................

Sang vi - akkompagneret af husmusikanten, Jørn Boesen Andersen fra Hunderup, da årets sidste udstilling på Bramming Egnsmuseum lørdag havde fernisering på en særdeles fin udstilling af patchwork - et håndarbejde, der i de rette hænder bliver til fin kunst.

Og der var patchwork-kunst i luften - og i det nærliggende gallerilokale, hvor Jytte Brink Buhl fra Årre og Bente Karna Sørensen fra Bramming frem til 20. december udstiller deres smukke håndarbejder: Vægtæpper af den fiii-neste slags.

Patchwork er en tradition, der er blevet til ud fra et ønske om, at intet må gå til spilde. Alle tøjstumper, slidte cowboybukser og udtjente buksedragter kan blive til smukke slumretæpper, vægtæpper, tevarmere og meget andet, blot de rette hænder og kreative talenter kommer til.

Patchwork er tøjstykker - også nyindkøbte, der klippes i geometriske former og syes sammen i dekorative farverige mønstre. Undertiden suppleres det med den særlige håndarbejdsteknik, der kaldes quiltning, som er vattering af tøjstumperne, før de sys sammen som stumpe-arbejde/patchwork.

Hvert enkelt stykke patchwork på egnsmuseet afspejler farveglæde og kreativitet i helt usædvanlig grad, og tillige følger der en lille historie med.

Patchwork på Egnsmuseet. Foto: Kirsten Enevoldsen
Patchwork på Egnsmuseet.
Patchwork på Egnsmuseet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce