Annonce
Ugeavisen Bramming

Per og Jens lugter hø i Bramming

Ja, vi skal jo gå med de her mundbind, siger Per, hvis uniform ellers sidder på toppen af hans hoved i form af en flot dekoreret kasket. Foto: Martin Wilde
Ny marskandiser-forretning åbnet i Nørregade 4.

BRAMMING: Det er lige før, det begynder at lugte af hø, siger de - og så rykker det i Per og Jens – de to krejlere, der på store åbningsdag mandag slog butiksdøren op i Nørregade 4. Her har de åbnet ”Marskandiseren” – en vaskeægte handelsbutik, hvor det er svært at nævne en ting, de ikke kan finde på en eller anden hylde i butikken.

Vi er næsten færdige med at indrette butikken her. Det bliver’ bar’ så godt, siger Jens. Foto: Martin Wilde

Og ligesom når de er på Korskro, Vorbasse eller et andet marked rundt i landet elsker de tydeligvis deres metier, og de kan se på lang afstand, om en kunde er én, der vil handle eller bare ose:

- Jow-jow – vi kender vores lus på trawet, siger de – og sætter så ellers pick up’en i den halvantikke pladespiller, hvor våren gennem Nyhavn lyder et øjeblik efter.

Annonce

Elvis’ pladespiller

Ved siden af den fint pudsede pladespiller står en lige så fint klargjort antik telefon – ”faktisk sådan en, Elvis Presley altid betjente sig af”, hævder Jens. Så er der kasketter en masse. Det er ét af Pers yndlings-samleobjekter. Af samme grund har han da også en fint dekoreret en af slagsen på sit eget hoved:

Kasket-hylden er Pers stolthed. Foto: Martin Wilde

- Jeg har samlet altid. På ure, fotografiapparater, musikinstrumenter, kasketter, hjelme og militærting. NU vil jeg så ikke købe mere, så vi har sat det hele til salg her. Problemet er bare, at jeg ikke kan lade være med at købe, når jeg ser noget, jeg absolut må ha’, fortæller Per, der i over 25 år har arbejdet på Vestjyske Slagterier i Esbjerg, men hvis civile arbejde i dag er entreprenør- arbejde i alle afskygninger.

Annonce

Hobby og fritidsarbejde

Jens kommer fra Ringkøbing og arbejder ved statsbanerne, når han ikke er i Bramming eller på et andet marked. ”Marskandiseren” er deres fælles hobby og fritidsarbejde, og åbningstiderne er endnu ikke på plads: Men formentlig i hvert fald i weekenderne, og så kommer der ellers en seddel op i døren om den næste åbningstid, fortæller de to gutter, der indimellem har hjælp af tre afløsere: Per Thorning, Niels Jørgen og Gitte…

- Det her kan jo godt ses lidt som afløser for Det Blå Marked på Vardevej, der lukker og flytter til Agerskov.

Annonce

Dragon-sabler fra Holland

Jeanette Uldahl Sørensen og Jan Nielsen er kommet ind fra Grimstrup for at kigge - og måske købe lidt. Gamle ting, gamle smykker og medaljer er spændende, synes de.

Jeanette og Jan fra Grimstrup tager sig god tid til at se, hvad Marskandiseren byder på: Det er rigtig spændende at se mange spændende ting her. Foto: Martin Wilde

Et par dragon-sabler – hjemkøbt fra Holland – er næsten Pers bedste klenodier ”altså næst efter kasketterne”, siger han med et kærligt blik op på kaskethylden:

- Men sablen her er sat til salg til 1250 kroner: Du kan få den for 800 i dag, fordi det er åbningsdag. Og ikke noget afbetaling her. Ja – og så en fin gyngestol med stramaj-betræk og en smart lettere brugt fiks lænestol i formstøbt bøg, der kan erhverves for en hund. Et næsten komplet bestik til 12 i pletsølv er ikke lige prissat, og nypudset er det heller ikke:

- Det gir’ vi os altså ikke af med, men du kan få prisafslag på det, du køber, hvis du lige pudser sølvtøjet her først…

Sablen her er sat til salg til 1250 kroner: Du kan få den for 800 i dag, fordi det er åbningsdag. Og ikke noget afbetaling her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce