Annonce
Ugeavisen Bramming

Poker og netstrømper i dobbeltsengen

Svigermor har sit hyr med både Villy og de svenske "gæster". Foto: Kirsten Enevoldsen
Landsby Scenen i Hunderup/Sejstrup opfører muntert dilettantstykke i Sejstrup Forsamlingshus.
Annonce

HUNDERUP/SEJSTRUP: Der er smæk for skillingen, når Landsby Scenen i Hunderup/Sejstrup blænder op for årets forestilling i Sejstrup Forsamlingshus. Et lystspil med mange saftige detaljer og flertydige gloser af den fnisende og måske lidt dristige og småsjofle slags.

”Sæt aldrig din kone på spil i poker” hedder stykket, der i modsætning til mange andre dilettantstykker kun har én scene, som til gengæld har en markant rekvisit: Nemlig en blød dobbeltseng, som frekventeres af andre end Villy og Bitten – adressens ægtepar, der spilles af Jens Biltoft og Anne-Bodil Frederiksen.

Og det gør de godt – elektronikteknikeren og den tidligere dagplejer, der nu agerer på de lokale skrå brædder. Den varmblodede sygeplejerske, der finder vej til den fremmede ægteseng er også – i Lone Ingvartsens skikkelse – en erfaren amatørskuespiller, og i det hele taget er det et godt hold, der gi’r den som pokerspillere efter instruktion af Kirsten og Teddi Dahl Holm.

Før premieren fredag den 24. januar skal replikkerne dog lige læses et par ekstra gange, før de sidder der. Selve handlingen har pokerspillet og dets konsekvenser for privatøkonomien som omdrejningspunkt, og det er så i kølvandet herpå, dobbeltsengen får en central rolle. Byens rockerklub med Mågen – alias H.C. Jochimsen som præsident for ”De vilde fugle” - er garanten for den helt særlige spænding, som pokerspillet udløser.

Rollelisten

De otte dygtige amatørskuespillere, der besætter rollelisten er følgende:

Villy: Jens Biltoft

Bitten: Anne Bodil Frederiksen

Revisoren Ejner: Leif Bjerrum

Irene: Lone Ingvartsen

Kaj: Kjeld Thomsen

Rockerpræsidenten Mågen: H. C. Jockimsen

Postbudet Evy: Birthe Birk

Svigermor Ilse: Pia Ebbesen

Annonce

Buffet, musik og dans

Og mere skal der så ikke løftes af sløret for den muntre farce med de rappe replikker, der nok skal få tårerne til at trille af grin hos publikum.

”Sæt aldrig din kone på spil i poker” opføres foruden til premieren 24. januar lørdag den 1. februar, hvor arrangementet er med buffet, musik og dans, og hvor der er udsolgt til premieren, er der stadig en snes ledige billetter til lørdags-forestillingen.

Tirsdag den 28. januar har der endnu ikke været stor rift om billetterne, ligesom der også en enkelte ledige pladser til sidste opførelse den 30. januar.

Både tirsdag og torsdag er der kaffe, lagkage og andre overraskelser i støbeskeen, således at det bliver en oplevelse med både søde lækkerier til kaffen og masser af smæk for skillingen til smilerynkerne.

Sygeplejersken, der foregiver at være bekymret for Villys helbred, har andet på programmet end at ta' temperatuen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Der er trængsel i dobbeltsengen, og instruktøren giver her de sidste formaninger: Mere energi. Kom nu. Jaahhh. Nu er den der. Foto: Kirsten Enevoldsen
Fra en øvetime, hvor der kræses for alle detaljer og finesser. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce