Annonce
Ugeavisen Bramming

PolyTech er – måske – Danmarks mest succesfulde virksomhed

Mads Kirkegaard, adm. direktør hos PolyTech, fortæller medarbejderne fredag formiddag, at virksomheden er kåret til den mest succesfulde virksomhed i Syddanmark. Foto: Martin Wilde
Endnu en pris er landet hos PolyTech A/S på Industrivej. Virksomheden er kåret til at være Syddanmarks ”Succesvirksomhed 2019” i en konkurrence indstiftet af banken Spar Nord og revisionsfirmaet BDO.
Annonce

Bramming: Der var blomster, tillykke og en futuristisk miniskulptur til administrerende direktør Mads Kirkegaard, Thorbjørn Rasmussen og Ulla Kamp Knudsen fra PolyTech, da prisen ”Succesvirksomhed 2019” onsdag blev uddelt på Koldinghus. Men PolyTech er en virksomhed, der har tradition for at dele succes med alle medarbejdere, så fredag formiddag blev produktionen standset, og så var der pølser og vand til alle – og en tale af Mads Kirkegaard i en af fabrikshallerne på Industrivej.

- Vi har fået en pris for at være Syddanmarks mest succesfulde virksomhed. Og dommerkomitéen sagde, at den, der vinder i Syddanmark, vinder i hele Danmark. Vi skal være stolte, der er mange, som gerne vil være det nye PolyTech.

Succesvirksomheder 2019

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point.

200 virksomheder pr. region skiller sig ud målt på følgende parametre: Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere imellem 0 og 5,5 point. Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere imellem 1 og 3 point. Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere imellem 1 og 6 point. Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere imellem 1 og 6 point.

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen.

Annonce

Betydning for medarbejderne

Det blev ikke nogen lang tale af Mads Kirkegaard. For PolyTech er efterhånden vant til at vinde priser, og det kan være svært at finde på noget nyt at sige.

- Nej, det er svært. Men det er altid rart at blive anerkendt af andre. Og det betyder noget for medarbejderne, at vi bliver anerkendt. Rygterne spreder sig, at det er et godt sted at arbejde, så vi har ikke noget problem med at skaffe nye medarbejdere. Hver gang, vi får en ny medarbejder, har han en nabo eller kender en.

Annonce

Udvider igen

Og der er brug for nye medarbejdere. Både på den nye fabrik i Mexico, som skal åbne i 1. kvartal næste år, og i Bramming, hvor PolyTech udvider i lokaler, der tidligere har rummet Cold Stores.

- Vi har 30.000 kvadratmeter under tag i Bramming. Og vi håber at kunne holde juleafslutning i 2020 i vores nye hovedkontor, som skal bygges på hjørnet af industrivej og Vardevej – ude ved rundkørslen ved Varde Hovedvej. Men vi mangler lige, at nogle kommunale godkendelser skal komme på plads, siger Mads Kirkegaard:

- Vi er fortsat en Bramming-virksomhed!

Thorbjørn Knudsen, Mads Kirkegaard og Ulla Kamp Knudsen modtog onsdag prisen som Succesvirksomhed 2019 ved et arrangement på Koldinghus Slot onsdag. Pressefoto
PolyTechs medarbejdere var fredag formiddag samlet i en af fabrikshallerne i Bramming for at høre det gode budskab om, at PolyTech er kåret til Succesvirksomhed 2019 i Syddanmark. Pressefoto
Produktionen standsede fredag formiddag, og medarbejderne fik pølser og vand for at fejre, at PolyTech er kåret som Succesvirksomhed 2019 i Syddanmark. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce