Annonce
Ugeavisen Bramming

PolyTech køber tyske fos4X

Selv om det regnede i det store frikvarter, var medarbejderne straks i gården for at nyde en fest-pølse fra en af de tre pølsevogne, der linede op på Industrivej for at fejre købet af den nye virksomhed i München og sende deres nye kolleger et ”velkommen i familien”. Kollegerne i resten af Danmark og ude i verden markerede udvidelsen med pølser og kage. Foto: PolyTech
Hver uge sin PolyTech-nyhed: Nu køber det brammingensiske storfirma tyske fos4X - en München-baseret innovator inden for fiberoptisk sensorteknologi og dataanalyse.

BRAMMING: Vindmølle-vinger spiller en nøglerolle, hvis omkostningerne til vindenergi skal reduceres, og i de senere år har vindmølleproducenter opnået enorme fremskridt inden for innovativt vingedesign. Blandt andet har de lanceret vinger, der er længere, stærkere og i stand til at høste mere vindenergi end nogensinde før.

De gevinster bliver endnu større, hvis vindmølleoperatører gennem digital teknologi og smart dataanalyse er i stand til at optimere drift og vedligeholdelse. Og netop er visionen for den avancerede teknologi, som PolyTech i Bramming leverer til kunderne i vindindustrien verden over.

– Vingen er hovedelementet i at maksimere udbyttet af vindenergi, og det er også det mest sårbare over for de barske miljøforhold. For at optimere vindmøllens effektivitet skal avanceret sensorteknologi og systemer til dataanalyse integreres med vinges struktur og lynbeskyttelse og være holdbare nok til at overleve ekstrem miljøeksponering i mere end 25 år, siger Mads Kirkegaard, administrerende direktør for PolyTech.

Annonce

For yderligere at styrke PolyTechs evne til at fungere som specialist i vingeteknologi har virksomheden netop købt det tyske firma fos4X, en München-baseret innovatør inden for fiberoptisk sensorteknologi og dataanalyse. Udvidelsen styrker PolyTechs globale organisation med 100 erfarne medarbejdere og en bred vifte af pålidelig gennemprøvet teknologi, der supplerer PolyTechs eksisterende fundament.

- Vi skal mestre mange forskellige teknologier, så vi kan skabe kombinationer, der gør det muligt for vores kunder at høste reelle synergier, siger Mads Kirkegaard og fortsætter.

Mads Kirkegaard CEO PolyTech A/S (Photo: Christer Holte/PolyTech).

- Med de ekstra ressourcer fra fos4X er vi bedre forberedt end nogensinde før på at co-designe nye optimerings- og beskyttelsesløsninger, så de passer til vores kunders specifikke behov, fastslår Mads Kirkegaard, der tirsdag festede med PolyTech-medarbejdere verden over for at markere det betydningsfulde udvidelse.

I hovedkvarteret i Bramming linede tre pølsevogne med informationer op på storskærme, så alle kunne få førstehånds-information.

PolyTech

·PolyTech udvikler og producerer produkter og systemer til OEM'er og ejere i vindindustrien.

·PolyTech har specialiseret sig i løsninger, der forbedrer ydeevnen og beskyttelsen af ​​vindmøllevinger til nybyggeri og eftermontering for at reducere den samlede Levelized Cost of Energy (LCOE). Produkterne inkluderer lynbeskyttelsessystemer, forkantbeskyttelse, blade add-ons og transportløsninger.

·Produktudvikling hos PolyTech er baseret på en holistisk tilgang. Virksomheden har en DANAK-akkrediteret testfacilitet i Bramming og en DANAK-akkrediteret lyn testfacilitet i verdensklasse i Herning.

·PolyTech vokser hurtigt, og siden 2013 er antallet af ansatte gået fra 35 til 700 ansatte i Danmark, Kina, Mexico og USA. Købet af fos4X vil bringe det globale antal ansatte tæt på 800.

·I maj 2020 kårede Deloitte PolyTech til at være blandt Danmarks 10 mest veldrevne virksomheder i den internationale erhvervspris Best Managed Companies.

·Siden 2016 har PolyTech været ejet af Verdane Capital.

FOS4X

·Fos4X GmbH er en München-baseret innovator inden for fiberoptisk sensorteknologi og dataanalyse til vindindustrien.

·Teknologien udviklet af fos4X anvender datadrevne tilgange som maskinindlæring til at digitalisere og optimere eksisterende og nye vindmøller. De intelligente løsninger er baseret på robust fiberoptisk sensorteknologi til vindmøllevinger.

·Grundlagt i 2010 har fos4X draget fordel af det innovative startup-miljø og den høje tilgængelighed af dygtige ingeniørtalenter i München til at vokse til en størrelse på 100 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Ugeavisen Bramming

Plastik i naturen

Annonce