Annonce
Ugeavisen Bramming

Polytech med i grøn omstilling

Her på adressen Måde Industrivej 36 og 38 er Polytechs supplerende produktion i fuld gang. Foto: Polytech A/S
Ny afdeling i Esbjerg er et lille skridt på vejen, siger direktør Mads Kirkegaard.

BRAMMING/ESBJERG: Den grønne omstilling er lige om hjørnet, og her er vindbranchen og Polytech A/S i Bramming en så vigtig medspiller, at virksomheden nu også er rykket til Esbjerg – nærmere betegnet til industriområdet Måde i det østlige Esbjerg.

Her hejser Polytech nu flaget med Wind For Life-mottoet over to store bygninger, som skal supplere Bramming-produktionen af komponenter til vindmølleindustrien over hele verden.

- Vi manglede endnu engang produktions-plads, så sideløbende med, at vi er i gang med byggeri af nyt hovedsæde ved Vardevej i Bramming, fik vi kig på bygningerne her i Måde. De ligger jo i forlængelse af Esbjerg Havn, og selv om vi er i lidt af et limbo omkring, hvilken rolle Polytech kan og skal spille i Esbjergs havneplaner, så er jeg ikke i tvivl om, at vi skal være med her, siger Polytech-direktør Mads Kirkegaard.

Udvidelsen medfører en halv snes nye arbejdspladser i de 4.600 kvadratmeter store bygninger i Måde. Totalt forventer Mads Kirkegaard dog en bruttotilgang globalt i 2021 på 125 medarbejdere; heraf de 75 på Polytech-afdelinger i Danmark. I 2020 vækstede Polytech A/S globalt med over 300 ansatte; heraf 120 i Danmark, hvor virksomheden foruden i Bramming med 550 beskæftigede har afdelinger i Herning og i Hedehusene ved København.

Globalt har Polytech A/S fabrikker i Kina, Mexico, USA samt i München i Tyskland.

Mads Kirkegaard ser da også optimistisk på fremtiden, og i den forbindelse har han tiltro til, at Esbjerg Havn går en spændende fremtid i møde:

Administrerende direktør Mads Kirkegaard, Polytech A/S.

- Esbjerg Havn er et nationalt projekt der udspiller sig her i kommunen, som kan blive relevant for mange forskellige varegrupper, når først den grønne omstilling for alvor er skubbet i gang, siger Mads Kirkegaard og efterlyser i den sammenhæng et ”lokomotiv” som løftestang for den videre havne-udvikling:

- Jeg håber og tror på, at der kommer egentlig produktion af de store vindmølle-komponenter på havnen i Esbjerg – det vil være helt oplagt. Her er vores placering i Måde – som supplement til Bramming – et lille strategisk forsigtigt skridt på vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Ugeavisen Bramming

Coronaramt

Annonce