Annonce
Ugeavisen Bramming

Populær instruktør taget af planen

Erna van Logestijn i fuld aktivitet på et vandgymnastikhold i Bramming. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen
SEPE søger ny dygtig instruktør til vandgymnastik-undervisning i Bramming Svømmehal.
Annonce

BRAMMING: Det er korrekt, at Erna ikke længere er ansat hos os, og vi er i fuld gang med at søge efter en ny, dygtig instruktør, der kan overtage timerne i Bramming Svømmehal.

Så kort svarer event- og aktivitetschef Jacob Drachmann Haag fra Sport & Event Park Esbjerg (SEPE) på spørgsmålet om, hvorvidt Erna van Logestijn er fyret som vandgymnastik-instruktør for nogle hold i blandt andet Bramming Svømmehal.

Han tager ikke ordet fyring i sin mund, men pointerer, at man i SEPE generelt ikke svarer på spørgsmål af personalemæssig karakter.

-Har Erna ikke de nødvendige kompetencer som instruktør?

-Vi er bevidste om Ernas kompetencer.

-Hvis Erna søger stillingen som instruktør i Bramming, vil I så overveje at ansætte hende her?

-Nej – det vil vi ikke, og som sagt svarer vi ikke på personalespørgsmål.

Annonce

Det er jo synd for os

Erna van Logtestijn har i en årrække haft både morgen- og aftenhold i vandgymnastik i Bramming Svømmehal, og én af deltagerne, Inge Andersen, har på vegne af et af de mangeårige vandgymnastikhold forsøgt at få en forklaring på, hvorfor samarbejdet med Erna er stoppet:

Vi vil bare så gerne, at det fortsat er Erna, der leder vores vandgymnastik, siger Inge Andersen. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Vi er oprigtigt kede af, at hun ikke længere er ansat. Hun er utrolig dygtig, og flere af os kommer udelukkende, fordi det er hende, der er instruktør. Vi forstår ikke, hvad der er sket. Vi ved, hun ikke selv har sagt op. Er det et lønspørgsmål? Er det noget personligt? Hvis man ikke vil ha’ hende i Esbjerg, kan hun så ikke blive ansat til at være instruktør her i Bramming?

-Man taler så meget om, at vi ældre skal dyrke motion og holde os i gang. Det vil vi gerne, og Erna er lige en instruktør for os. Faktisk synes vi, det er træls – og rigtig synd for os og vores helbred, at Erna ikke indgår i SEPEs ”fremtidige planer” som det er formuleret over for os, siger Inge Andersen.

Annonce

16 ugentlige timer

Erna van Logtestijn har i flere år undervist 16 ugentlige timer i Svømmestadion Danmark og Bramming Svømmehal. Hun har været timelønsansat på kontrakt, men er opsagt med virkning fra 9. juli:

-Jeg er meget, meget ked af, at jeg ikke længere kan få mulighed for at undervise i vandgymnastik. Jeg holder så meget af det, og jeg har haft nogle gode hold med dejlige mennesker. Jeg er bestemt også ked af det på deltagernes vegne.

-Jeg har ikke kunnet få en skriftlig begrundelse for min opsigelse, og jeg afventer stadig min sidste løn. Den skulle være omfattet af én af folketingets hjælpepakker.

-Jeg skulle så bare aflevere min nøgle, siger en frustreret og trist Erna, der har haft sin fagforening, ASE, til at se på situationen.

-Her siger man, at min kontrakt ikke er god nok. Men jeg vil nu gøre, hvad jeg kan for igen at få noget vand-undervisning, og jeg har da endnu aldrig fået kritik for mine faglige kompetencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce