Annonce
Ugeavisen Bramming

Punktum efter 30 år i Bramming

Vi har haft 30 dejlige år her i Bramming, men nu kan vi altså ikke forlænge lejekontrakten længere end til foråret, siger Niels-Jørgen Christensen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Bramming Kræmmermarked flytter til foråret – formentlig til Agerskov.

BRAMMING: Stemningen er gemytlig – hyggelig med mange små hip og muntre bemærkninger til både hinanden og de nysgerrige besøgende, der er på udkig efter et godt fund og klar til at prutte lidt om prisen.

Vi er på Bramming Kræmmermarked på Vardevej i Bramming. Et vedholdende rygte vil nemlig vide, at det lukker til foråret. Hva’ er nu det?

-Vi lukker ikke, men vi kan ikke få forlænget vores lejekontrakt her på grunden ud over 1. juni næste år. Det er vi godt ærgerlige over, men vi når da lige at markere vores 30 års jubilæum til efteråret, siger Niels-Jørgen Christensen fra Vejen, der er kasserer i foreningen Bramming Kræmmermarked – og her søndag middag har travlt med lidt af hvert:

Annonce

-Ja en tier, tak. Det er det samme som to fem’ere. Ja – prisen står i bøgerne, og så gir’ jeg lidt rabat i dag. Ja – vi siger 75 kroner….

Tommy Lybekker fra Gram, foreningens formand, dukker op. Og jo. Han er da også trist over, at epoken med Bramming Kræmmermarked er ved at være slut, og han og den øvrige bestyrelse er derfor nu i fuld gang med at finde en ny adresse til det legendariske marked:

-Vi søger i hele Sønderjylland og her op langs Vestkysten, og vi er faktisk tæt på at slutte en aftale om en plads i Agerskov. Nu må vi se.

Jeg skulle gerne have solgt mine udstoppede fugle inden vi flytter, siger Per Petersen. Foto: Kirsten Enevoldsen

Der er 54 stande på Bramming Kræmmermarked, men antallet af kræmmere skrumper lige så stille ind:

-En del kræmmere har dog flere stande, så her er jo pænt fyldt op, men det er svært at tiltrække yngre til kræmmer-branchen. Det er lidt en livsstil, for det låser jo weekenden for hele familien, siger både Niels-Jørgen og Tommy, der selv handler med nyt og gammelt – og næsten alt. Dog ikke fødevarer.

De er enige om, at de har haft nogle dejlige år i Bramming, som ligger godt og centralt i landsdelen:

-Men det gør Agerskov også, lyder det optimistisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce