Annonce
Ugeavisen Bramming

Punktum for Det Blå Kræmmermarked

Nu skal Niels Jørgen også i gang med at pakke alle sine egne "ting og sager" ned for at flytte dem til Agerskov. Foto: Kirsten Enevoldsen
Niels-Jørgen og Kirsten har i ugevis kørt i pendulfart mellem Bramming og Agerskov, hvor afløseren for Det Blå Kræmmermarked nu er ved at blive indrettet.

BRAMMING: 30 år blev det til som kræmmere i Bramming. Den 1. juni er alt ryddet i hallerne på Vardevej, og midt i juni er kræmmerne Niels Jørgen Mørk Christensen fra Vejen og Kirsten Reinholdt Larsen fra Bramming klar til at byde velkommen i Agerskov, hvortil de den sidste måned har flyttet utallige spændende ting og sager til nye stadepladser i det sønderjyske.

- Her i Bramming opløses foreningen Bramming Kræmmermarked, og i Agerskov stiftes så den nye Agerskov Kræmmermarked, fortæller Niels Jørgen, som vi traf midt i flytteriet.

Her er det afdelingen for kæledyr og kæledyrs-foder, der venter på at komme i kasser. Foto: Kirsten Enevoldsen

- Det er et kæmpe arbejde at pakke alt det her ned. Vi har været i gang i fire uger – og kun tilladt os én fridag i ugen imens. Vi har kørt i pendulfart mellem Bramming og Agerskov, og mængden af kræmmer-sager er jo ikke blevet mindre af, at vi ikke – på grund af coronaen - har kunnet holde udsalg fra hylderne.

Annonce


Vi har kørt i pendulfart mellem Bramming og Agerskov, og mængden af kræmmer-sager er jo ikke blevet mindre af, at vi ikke – på grund af coronaen - har kunnet holde udsalg fra hylderne.

Niels JørgenMørk Christensen


Selv har Niels Jørgen været med i Bramming i 22 år – især med salg af hobbyartikler, CD-ere og DVD-ere – men også en hel del andet.

Flere af kræmmerne på Det Blå Kræmmermarked er stoppet i branchen som følge af lukningen. Andre er flyttet til Brørup Marked, og atter andre følger med Niels Jørgen og Kirsten til Agerskov.

Kirsten er "næsten" færdig, og hun har slet ikke tal på, hvor mange kasser med bøger, der er pakket og flyttet: Men det er mange! Foto: Kirsten Enevoldsen

Kirsten, der bor i Bramming, er egentlig sønderjyde, så hun vender jo lidt næsen hjemad. Adspurgt hvad hun har solgt, falder svaret prompte:

- Alt fra knappenåle til ”biler” og masser – som i MASSER – af bøger. Jeg har stadig en del historiske bøger om Bramming, Esbjerg og andre lokaliteter, men dem må interesserede så komme til Agerskov og kigge ud, siger hun midt i pakkeriet.

Både Niels Jørgen og Kirsten er kede af, at lejemålet i Bramming udløb og ikke kunne fornys:

- Også lidt synd for vore stamkunder i cafeteriet. Det har jo været et stort trækplaster – især dengang, det var Lena Thestrup, der forvaltede det, siger Niels Jørgen, som nu ser fremad med optimisme:

Coronaen var skyld i, at juletræet slet ikke blev set sidste år, men nu skal det med til Agerskov og stilles frem i november-december. Foto: Kirsten Enevoldsen

- Men cafeteria får vi ikke i Agerskov. Markedet her ligger lige ud til hovedvejen – go’ placering – og omgivet af både cafeteria, kro og hotel, så vore kunder får nemt ved at få sulten stillet sammen med et besøg hos os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Annonce