Annonce
Ugeavisen Bramming

Røde Kors kom godt gennem corona-tiden

Beretning og regnskab blev nærstuderet rundt ved bordene, hvor alle nød at kunne samles fysisk igen. Her er det kasserer Sigfred Bjerrum, der aflægger beretning. Foto: Kirsten Enevoldsen
Trods mange praktiske genvordigheder på grund af coronaen er Røde Kors Bramming kommet godt gennem 75 års-jubilæumsåret.

BRAMMING: Det er de mange corona-aflyste eller udskudte generalforsamlingers tid, og som i alle andre foreninger indledte formanden for Røde Kors Bramming, Annelise Pedersen, sin beretning med at betegne 2020 som det ”underligste år at berette fra”.

Men ellers kunne hun fortælle om et både travlt og mangfoldigt år; om end butikken på Vardevej var nedlukket en stor del af tiden:

- Vores mål er stadig det samme: At yde hjælp til udsatte og til folk i nød – både i lokalområdet, nationalt samt internationalt. Vi gør det med hjælp fra rigtig mange frivillige, som giver deres tid til formålet, og økonomisk gør vi det ved at have en kæmpe genbrugsafdeling, hvor de frivillige får omsat donationerne af ”ting og sager”, tøj, møbler m.v. til gode penge til Røde Kors’ arbejde.

Annonce

Røde Kors-bestyrelsen

Efter generalforsamlingen er bestyrelsen for Røde Kors Bramming således sammensat: Annelise Pedersen, formand, Sigfred Bjerrum, kasserer, Inga Vejrup, Jette Jensen, Lissy Glæsner, Else Danielsen, Birthe Samsøe, Ella Petersen og Karen Rasmussen. Suppleant er Anders Møller Hansen.


Vores mål er stadig det samme: At yde hjælp til udsatte og til folk i nød – både i lokalområdet, nationalt samt internationalt. Vi gør det med hjælp fra rigtig mange frivillige, som giver deres tid til formålet, og økonomisk gør vi det ved at have en kæmpe genbrugsafdeling, hvor de frivillige får omsat donationerne af ”ting og sager”, tøj, møbler m.v. til gode penge til Røde Kors’ arbejde.

Annelise Pedersen


- Alle er vi jo med til i et stort fællesskab at hjælpe udsatte mennesker, fastslog Annelise Pedersen og oplyste, at de 154 frivillige i Bramming Røde Kors deler 183 jobs. Nogle er endda med i flere aktiviteter. Tak!

Alternativ landsindsamling

Annelise Pedersen gennemgik herefter kort de forskellige aktiviteter i Røde Kors Bramming: Internationale venskabsprojekter, førstehjælper-kurser/hjertestarter, familieværkstedet, besøgstjenesten, nørklerne, julehjælp, vågetjenesten og hele den omfattende genbrugs-afdeling.

Den årlige landsindsamling i oktober fik i 2020 – også grundet corona – et alternativt forløb. I stedet for at gå fra dør til dør inviterede Røde Kors Bramming på indsamlingsdagen folk indenfor en søndag til en kop kaffe og med mulighed for at købe noget i forretningen og/eller donere et beløb.

- Alt hvad der kom i kassen den dag, gik til landsindsamlingen. Det blev en god dag, som vi også har fået ros for, sagde Annelise Pedersen.

Annonce

75 års jubilæum

Som tidligere omtalt i Ugeavisen Bramming har Røde Kors Bramming arbejdet for sagen i 75 år. En egentlig jubilæums-fejring har været svær at planlægge, men bestyrelsen har arbejdet på sagen, og en hurtig beslutning er truffet:

- Lokalt bor her mange mennesker, der har brug for lidt solskin; nemlig beboerne på vore to plejehjem: Solgården i Bramming med 99 boliger og Østergården i Gørding med 41 boliger. Begge steder har nedlukningen ramt særlig hårdt, og selv når man ude i samfundet har kunnet lempe lidt på restriktionerne, har beboerne været lukket inde og afskåret fra omverdenen.

-Vores fødselsdagsfejring bliver derfor en blomsterhilsen på dagen – 1. juni, oplyste Annelise Pedersen på generalforsamlingen, der blev afviklet med god deltagelse i lokalerne på Vardevej.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Storkereden varsler frugtbarhed i Endrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kraftig stigning i antal forældre, der vælger privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Lone kan lide roen i hverdagen

Ugeavisen Bramming

Jeanette har aldrig fortrudt, hun blev selvstændig indenfor børnepasning

Ugeavisen Bramming

Efter et halvt år er Tine ikke i tvivl: Det var den rigtige beslutning

Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Annonce