Annonce
Ugeavisen Bramming

Retssag lagt på is: Våbenhvile i kampen om Bramming Fjernvarme

Der var stillet stole op til 288 tilhørere, og cirka halvdelen af pladserne var besat til generalforsamlingen i Bramming Fjernvarme torsdag aften. Foto: Martin Wilde
Det lykkedes ikke at vedtage nye vedtægter fra Bramming Fjernvarme på generalforsamlingen torsdag aften. De to forslag – et fra et flertal i bestyrelsen og et fra Bramming Boligforening - blev begge trukket, da flere deltagere i generalforsamlingen stemplede dem som ikke ordentligt gennemarbejdede.

Bramming: Gennem flere år er der foregået en kamp om magten i Bramming Fjernvarme. Spørgsmålet er, hvordan de, der bor i lejeboliger og får varme fra Bramming Fjernvarme, skal have stemmeret, når fjernvarmeværket holder generalforsamling. Bramming Fjernvarme er et andelsselskab, hvor der normalt gælder en regel om, at hver andelshaver har en stemme.

Det har Bramming Boligforening været utilfreds med, da boligforeningen som andelshaver – hvis de gammelkendte andelsregler skulle følges – dermed kun skulle have et begrænset antal stemmer, til trods for, at boligforeningens mange lejligheder samlet aftager lidt over 20 procent af den producerede varme. Boligforeningens formand, Bo Langendorff, har protesteret og truet med en retssag, og sidste år enedes man om, at boligforeningen kunne få 139 stemmer.

For at få styr på det – og for at få vedtægterne bragt i overensstemmelse med dansk lovgivning – havde et flertal på fire af fem bestyrelsesmedlemmer fremsat forslag til nye vedtægter, hvor der åbnes for, at beboere i lejeboliger kan få stemmeret. Forslaget rummer også en begrænsning, så ingen andelshaver, uanset antal andele, ikke kan have flere end 15 stemmer.

Annonce

Svesken på disken efter halvanden time

Reglen om maksimalt 15 stemmer er indført for, at ingen skal kunne få for meget magt. Her tænker de fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer på det femte bestyrelsesmedlem, Bo Langendorff.

Det kom frem, da uret viste 20.28 torsdag aften, og generalforsamlingen var næsten halvanden time gammel. Efter at have talt uden om elefanten i rummet, og flere havde påpeget, at vedtægtsforslaget ikke var ordentlig gennemarbejdet, og at der var ændringsforslag, som bestyrelsen ikke havde gennemgået eller markeret med rødt i den udsendte indkaldelse – og forslaget bør gennemarbejdes endnu en gang, sagde bestyrelsesformand Robin Poulsen:

- Vi kan godt lade være med at stemme. Men så kommer der en retssag. Vi har brugt rigtig mange penge på advokater i den her sag, og vi har fremsat de her vedtægtsændringer, for at én mand ikke skal sidde med rigtig mange stemmer. Og for at lejerne skal have stemmeret. Jeg vil stemme for. Men hvis forsamlingen ikke vil have det, så lægger vi det ned. Men vi skal stå på mål for det, ellers skal I love at komme så mange hver gang. Ellers så sidder der en mand med 139 stemmer, sagde Robin Poulsen og så hen på Bo Langendorff, der herefter endelig fik ordet:

- Grunden til, jeg ikke stemmer for den motivation, som flertallet har udarbejdet, er, at den ikke er gennemarbejdet. Hvis vi ikke vedtager vedtægterne i dag, så kommer der ikke en retssag i morgen. Jeg kan kun opfordre til, at vedtægterne bliver gennemarbejdet, lovede Bo Langendorff.


Dirigent Martin Kjær, forrest, efterfulgt af bestyrelsesformand Robin Poulsen og resten af bestyrelsen for Bramming Fjernvarme, herunder Bo Langendorff yderst til højre, fotograferet mens der blev fremlagt regnskab for året 2020 på generalforsamlingen torsdag aften, som blev holdt på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Foto: Martin Wilde

Det affødte en kommentar fra Bramming Fjernvarmes tidligere driftschef, Sten Thøgersen:

- Kære bestyrelse! Kunne I ikke have gennemarbejdet det inden generalforsamlingen?

Annonce

Det er ikke demokratisk!

Derefter fik Bo Langendorff endelig lov til at gennemgå de forslag, som boligforeningen kom med. Et af dem går ud på, at hver andelshaver kun har én stemme, men at det til gengæld skal være muligt at uddelegere stemmer til alle lejere i lejeboliger, som får fjernvarme.

- Det er jo ikke demokratisk, at jeg sidder med 139 stemmer. Herefter vil jeg kun have én stemme. Vi vil naturligvis uddelegere stemmerne til alle boligforeningens lejere, sagde Bo Langendorff.

Det er jo ikke demokratisk, at jeg sidder med 139 stemmer. Herefter vil jeg kun have én stemme. Vi vil naturligvis uddelegere stemmerne til alle boligforeningens lejere.

Bo Langendorff, bestyrelsesmedlem i Bramming Fjernvarme og formand for Bramming Boligforening
Annonce

Våbenhvile

Det affødte en ny diskussion, som endte med, at forslagene til nye vedtægter bør gennemarbejdes endnu engang frem mod den næste generalforsamling i foråret næste år. Det hele endte med en slags våbenhvile, da Robin Poulsen spurgte Bo Langendorff:

- Så vi er enige om, der ikke kommer en retssag?

- Ja, det var det, jeg sagde før. Jeg vil foreslå, vi bruger det halve år på at gennemarbejde det.

Resten af generalforsamlingen med valg og eventuelt blev overstået på 20 minutter.

Valg

Der var genvalg uden modkandidater til de bestyrelsesmedlemmer Robin Poulsen, Søren Tue Nielsen og Liza Gildenpfennig.

De to suppleanter Torben Hillingsø og Carsten Vilster blev også genvalgt uden modkandidater.

Der var også genvalg til revisor Jørn W. Schmidt.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

To gange valgflæsk og ivrig debat i Darum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Foredrag om baggårdspumaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Bramming

Jeg var heldig at få en elevplads

Ugeavisen Bramming

Lukning af overkørslen i Gørding sker tidligst til februar

Ugeavisen Bramming

DSB's indtog glæder banegårdens venner

Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Annonce