Annonce
Ugeavisen Bramming

Ribe VikingeCenter er klar til sæsonen: - Vi vil udnytte erfaringer fra sidste år

Mikkel Fisker Laursen og Christin V. Clausen går nu ind i deres første sæson som ledere af Ribe VikingeCenter. Foto: René Aunsbjerg Fogh
De nye ledere på Ribe VikingeCenter håber og tror på, at mange danskere igen i år vil besøge centret. Der er både nyheder på tapetet og mulighed for at opleve tilbagevendende aktiviteter.

Ribe: En ny sæson står for døren på Ribe VikingeCenter, og på de indre linjer er der i hvert fald én væsentlig forskel fra sidste sæson - og alle dem siden 1994. Lederne er nemlig nye, men det betyder ikke, at alt andet også er det.

- Vi har ikke brug for at gøre alt mulig nyt, og vi har faktisk også været med til at forme de sko, vi nu er trådt ned i, for år tilbage, forklarer Christin V. Clausen, der sammen med Mikkel Fisker Laursen er de nye ledere - og samtidig henholdsvis fortsat kalder sig for dramaturg og bygmester.

- Vi er gode til det, vi har lavet i mange år, og vi kan lide det. Nogle tiltag vil måske være anderledes, og vi har nok fordelt de forskellige opgaver mere bredt ud, men der er ikke meget, som gæsterne på centret vil opleve som anderledes, siger Mikkel Fisker Laursen.

Annonce

Et sted har de allerede sat et præg, og det er i cafeen. Her har Porsborg Gastro Bar, der er en restauration inde i Ribe, overtaget driften.

- Porsborg kommer med et engagement og koncept, som vil gøre mad delen på Ribe VikingeCenter til en oplevelse, og det får uden tvivl et hak opad. Vi glæder os helt vildt til samarbejdet, siger Christin V. Clausen.

Kirkerum skal udsmykkes

Efter denne uges vikingemarked venter en sæson med vante arrangementer som for eksempel krigeruge, men der venter også nye oplevelser i løbet af sommeren.

- Sidste år prøvede vi med en tekstiluge, og den gentager vi i år, ligesom vores madprojekt fortsætter på tredje og sidste år blandt andet med en maduge og en weekend med fokus på øl og mjød. Som noget af det nye vil vi have fokus på vikingernes billedverden, som blandt andet omfatter en uge med aktiviteter i forhold til bemaling af kirkerummet på Ansgar Kirke, siger Christin V. Clausen,

I relation til sidstnævnte skal kirkerummet vægge udsmykkes med 50 store, farverige motiver fra Bibelen i karolingisk stil. Det arbejde er så småt i gang, og vil blive udført i centrets åbningstid, hvorfor der er rig mulighed for at følge med i processen. Det treårige projekt er kommet i stand med støtte fra Louis-Hansen Fonden, Lida og Oscar Nielsens Fond, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond samt Etatsraad Georg Bestle og Hustrus Mindelegat. Målet med projektet er at genskabe et typisk, stemningsfuldt 800-tals kirkerum, hvor billederne taler ud fra væggene.

Annonce

Corona vil påvirke sæsonen

Christin V. Clausen har store forhåbninger til projektet, og derudover kan hun godt forestille sig, at corona sætter sit præg på årets sæson.

- Jeg tror, at corona vil fylde, så længe man skal vise coronapas for at komme ind på steder som vores. Vi fik gode erfaringer fra sidste års sæson med eksempelvis flere mindre shows på samme tid, og det vil vi udnytte bedst muligt. Vi håber, at de mange danskere, der kom sidste år, deler eller har delt deres oplevelser med deres naboer og venner, så de vil komme i år, siger hun.

- Vi har også fået meget god respons fra folk i både Esbjerg og Bramming. Jeg tror næsten, vi har fået mere respons fra de kanter det seneste halve år, end vi har de de seneste 5-6 år, tilføjer Mikkel Fisker Laursen.

Faste aktiviteter

Ribe VikingeCenter vil gennem sæsonen have åbent alle hverdage. I højsæsonen mellem 26. juni og og 29. august har man dog åbent alle ugens syv dage. Der er faste daglige aktiviteter som krigertræning for børn, falkonershow og fodring af centrets dyr.

Som led i intentionen om at uddele opgaverne på flere hænder er der blevet ansat tre nye folk på stedet, en håndværkskoordinator, en projektkoordinator og en frivilligkoordinator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce