Annonce
Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Familiens hund, Thor, er ret ligeglad med, at hans "hundelufter" nu skal dekoreres. Men han er glad for, at ferietiden levner mere tid til lidt forkælelse. Foto: Kirsten Enevoldsen
Henning Ravn fra Bramming blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogsordenen.

BRAMMING: Fem medlemmer af Esbjerg Byråd kan se frem til snart at blive dekoreret med ridderkorset af Dannebrogsorden – den ene endda med ridderkorset af Dannebrogsordenen af 1. grad.

Det er byrådsmedlem Preben Rudiengaard (V) fra Ribe, der modtager 1. grads-versionen. Han modtog nemlig allerede i 1990’erne – da han var embedslæge – ridderkorset af Dannebrogsordenen.

De fire byrådsmedlemmer, der efter indstilling kan se frem til at modtage ridderkorset af Dannebrogsordenen, er Henning Ravn (V), Bramming, Jørgen Ahlquist (S), Ribe, Hans Erik Møller (S), Esbjerg, og Henrik Vallø, Esbjerg, fra Borgerlisten.

Annonce

- Vi fik allerede i maj besked om, at tildelingen var på vej. Nu er der så kommet officiel meddelelse. Der er jo procedurer for den slags, siger en sommerklædt Henning Ravn i 30 graders varme på terrassen i Bramming.

En ære

- Og jo. Det må vi da betragte som en ære. Så må vi se, hvornår vi skal over at takke for det. Vi kan jo lave en lille udflugt ud af det, mener Henning Ravn, der første gang kunne kalde sig folkevalgt 1. januar 2001:

- Det var til Bramming kommunalbestyrelse, og det var samme dato som jeg blev stationsleder på politistationen her i Bramming. Bramming Rådhus og politistationen var i øvrigt naboer i Sct. Knuds Allé, så det var jo ret praktisk for mig.

- Jeg blev i Bramming Kommunalbestyrelse valgt som medlem af økonomiudvalget og socialudvalget, og da kommunalreformen i 2006-2007 skulle føres ud i livet, var jeg også med i sammenlægningsudvalget, fortæller Henning Ravn og betegner årene i Sct. Knuds Allé som de mest borgernære.

Annonce

Givtigt netværk

- Da jeg blev valgt til Esbjerg Byråd, var jeg i første periode 1. viceborgmester samt medlem af plan- og miljøudvalget. I to perioder var jeg også formand for udvalget for sundhed & omsorg, og i den nuværende periode har jeg været medlem af udvalget for teknik & byggeri samt udvalget for kultur & fritid.

I to et halvt år var Henning Ravn også medlem af regionsrådet i Region Syddanmark:

- Det var faktisk interessant, og jeg fik opbygget et givtigt netværk inden for især sundhedsområdet – som jeg da stadig har glæde af, siger Henning Ravn, som i det store og hele er tilfreds med kommunalreformen og mener, at ”rumlerierne” om at skille storkommunerne ad igen ”ingen gang har på jorden”:

- På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed, det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Overrækkes i august

Ridderkorset er endnu ikke kommet hjem til Bramming, hvor Henning netop har markeret guldbryllup med sin hustru Tove.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) oplyser, at medaljerne overrækkes ved en lille højtidelighed i forbindelse med byrådsmødet i august.


På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed – det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Henning Ravn
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

64-årig mand savnes: Muligvis set i Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Ugeavisen Bramming

Jørgen har travlt med hækklipningen

Ugeavisen Bramming

Pludselig ringede Erik Gundersen: Nu er 13-årig udtaget til VM

Ugeavisen Bramming

Sommer-udflugt til Blokhus

Ugeavisen Bramming

Corona-alarmen afblæst

Annonce