Annonce
Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Familiens hund, Thor, er ret ligeglad med, at hans "hundelufter" nu skal dekoreres. Men han er glad for, at ferietiden levner mere tid til lidt forkælelse. Foto: Kirsten Enevoldsen
Henning Ravn fra Bramming blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogsordenen.

BRAMMING: Fem medlemmer af Esbjerg Byråd kan se frem til snart at blive dekoreret med ridderkorset af Dannebrogsorden – den ene endda med ridderkorset af Dannebrogsordenen af 1. grad.

Det er byrådsmedlem Preben Rudiengaard (V) fra Ribe, der modtager 1. grads-versionen. Han modtog nemlig allerede i 1990’erne – da han var embedslæge – ridderkorset af Dannebrogsordenen.

De fire byrådsmedlemmer, der efter indstilling kan se frem til at modtage ridderkorset af Dannebrogsordenen, er Henning Ravn (V), Bramming, Jørgen Ahlquist (S), Ribe, Hans Erik Møller (S), Esbjerg, og Henrik Vallø, Esbjerg, fra Borgerlisten.

Annonce

- Vi fik allerede i maj besked om, at tildelingen var på vej. Nu er der så kommet officiel meddelelse. Der er jo procedurer for den slags, siger en sommerklædt Henning Ravn i 30 graders varme på terrassen i Bramming.

En ære

- Og jo. Det må vi da betragte som en ære. Så må vi se, hvornår vi skal over at takke for det. Vi kan jo lave en lille udflugt ud af det, mener Henning Ravn, der første gang kunne kalde sig folkevalgt 1. januar 2001:

- Det var til Bramming kommunalbestyrelse, og det var samme dato som jeg blev stationsleder på politistationen her i Bramming. Bramming Rådhus og politistationen var i øvrigt naboer i Sct. Knuds Allé, så det var jo ret praktisk for mig.

- Jeg blev i Bramming Kommunalbestyrelse valgt som medlem af økonomiudvalget og socialudvalget, og da kommunalreformen i 2006-2007 skulle føres ud i livet, var jeg også med i sammenlægningsudvalget, fortæller Henning Ravn og betegner årene i Sct. Knuds Allé som de mest borgernære.

Annonce

Givtigt netværk

- Da jeg blev valgt til Esbjerg Byråd, var jeg i første periode 1. viceborgmester samt medlem af plan- og miljøudvalget. I to perioder var jeg også formand for udvalget for sundhed & omsorg, og i den nuværende periode har jeg været medlem af udvalget for teknik & byggeri samt udvalget for kultur & fritid.

I to et halvt år var Henning Ravn også medlem af regionsrådet i Region Syddanmark:

- Det var faktisk interessant, og jeg fik opbygget et givtigt netværk inden for især sundhedsområdet – som jeg da stadig har glæde af, siger Henning Ravn, som i det store og hele er tilfreds med kommunalreformen og mener, at ”rumlerierne” om at skille storkommunerne ad igen ”ingen gang har på jorden”:

- På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed, det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Overrækkes i august

Ridderkorset er endnu ikke kommet hjem til Bramming, hvor Henning netop har markeret guldbryllup med sin hustru Tove.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) oplyser, at medaljerne overrækkes ved en lille højtidelighed i forbindelse med byrådsmødet i august.


På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed – det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Henning Ravn
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Ugeavisen Bramming

Aleksander Malerfirma er årets håndværker - igen

Ugeavisen Bramming

Jubelbrøl da politikerne gav de unge en håndsrækning: Afsætter 2,3 mio. kroner til ny skaterpark

Ugeavisen Bramming

Det vidste du ikke om Kurt Cramer: Bilforhandleren elsker at lade vinden og bølgerne styre kursen

Ugeavisen Bramming

Talentet fra Lille Darum er både nordisk og dansk mester: Anna er en guldpige

Ugeavisen Bramming

I forsamlingshuset kan de noget med ål

Ugeavisen Bramming

To friske piger fra Hunderup indsamlede kr. 2.950 kroner

Ugeavisen Bramming

Alle mand af hus til aktivitetsdagen

Ugeavisen Bramming

Fitnesscenter åbnede lørdag - men der manglede noget

Ugeavisen Bramming

Egnsmuseet i fuld gang igen

Ugeavisen Bramming

Dannis plan er at bygge en ny, stor lagerhal: Samme kærlighed til Skoda som til Porsche

Ugeavisen Bramming

40 år med el og en rivende udvikling

Annonce