Annonce
Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Familiens hund, Thor, er ret ligeglad med, at hans "hundelufter" nu skal dekoreres. Men han er glad for, at ferietiden levner mere tid til lidt forkælelse. Foto: Kirsten Enevoldsen
Henning Ravn fra Bramming blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogsordenen.

BRAMMING: Fem medlemmer af Esbjerg Byråd kan se frem til snart at blive dekoreret med ridderkorset af Dannebrogsorden – den ene endda med ridderkorset af Dannebrogsordenen af 1. grad.

Det er byrådsmedlem Preben Rudiengaard (V) fra Ribe, der modtager 1. grads-versionen. Han modtog nemlig allerede i 1990’erne – da han var embedslæge – ridderkorset af Dannebrogsordenen.

De fire byrådsmedlemmer, der efter indstilling kan se frem til at modtage ridderkorset af Dannebrogsordenen, er Henning Ravn (V), Bramming, Jørgen Ahlquist (S), Ribe, Hans Erik Møller (S), Esbjerg, og Henrik Vallø, Esbjerg, fra Borgerlisten.

Annonce

- Vi fik allerede i maj besked om, at tildelingen var på vej. Nu er der så kommet officiel meddelelse. Der er jo procedurer for den slags, siger en sommerklædt Henning Ravn i 30 graders varme på terrassen i Bramming.

En ære

- Og jo. Det må vi da betragte som en ære. Så må vi se, hvornår vi skal over at takke for det. Vi kan jo lave en lille udflugt ud af det, mener Henning Ravn, der første gang kunne kalde sig folkevalgt 1. januar 2001:

- Det var til Bramming kommunalbestyrelse, og det var samme dato som jeg blev stationsleder på politistationen her i Bramming. Bramming Rådhus og politistationen var i øvrigt naboer i Sct. Knuds Allé, så det var jo ret praktisk for mig.

- Jeg blev i Bramming Kommunalbestyrelse valgt som medlem af økonomiudvalget og socialudvalget, og da kommunalreformen i 2006-2007 skulle føres ud i livet, var jeg også med i sammenlægningsudvalget, fortæller Henning Ravn og betegner årene i Sct. Knuds Allé som de mest borgernære.

Annonce

Givtigt netværk

- Da jeg blev valgt til Esbjerg Byråd, var jeg i første periode 1. viceborgmester samt medlem af plan- og miljøudvalget. I to perioder var jeg også formand for udvalget for sundhed & omsorg, og i den nuværende periode har jeg været medlem af udvalget for teknik & byggeri samt udvalget for kultur & fritid.

I to et halvt år var Henning Ravn også medlem af regionsrådet i Region Syddanmark:

- Det var faktisk interessant, og jeg fik opbygget et givtigt netværk inden for især sundhedsområdet – som jeg da stadig har glæde af, siger Henning Ravn, som i det store og hele er tilfreds med kommunalreformen og mener, at ”rumlerierne” om at skille storkommunerne ad igen ”ingen gang har på jorden”:

- På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed, det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Overrækkes i august

Ridderkorset er endnu ikke kommet hjem til Bramming, hvor Henning netop har markeret guldbryllup med sin hustru Tove.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) oplyser, at medaljerne overrækkes ved en lille højtidelighed i forbindelse med byrådsmødet i august.


På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed – det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Henning Ravn
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Mangler 35 pladser til pasning: Kommune opretter 24 vuggestuepladser i nabobyen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Historisk bog om Laumanns Bramming

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner og barnetro

Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Annonce