Annonce
Ugeavisen Bramming

Sådan underviser præsterne de kommende konfirmander

Unge, der skal konfirmeres i Hunderup Kirke, skal blandt andet løse opgaver på kirkegården, så længe den ordinære undervisning kan finde sted på grund af coronarestriktionerne. Foto: Martin Wilde

Området: Ugeavisen har spurgt præster i området, hvordan de underviser de kommende konfirmander i en tid, hvor traditionel undervisning er udelukket på grund af smittefare med covid-19 virus. Svarene kan du læse herunder i vilkårlig rækkefølge:

Annonce

Uffe Vestergaard, sognepræst i Vejrup og Vester Nykirke sogne

Uffe Vestergaard siger selv, at han ikke er til den nymodens skærmundervisning via Zoom eller Teams. Derfor vælger han en mere praktisk form for undervisning, som alle kan forstå og benytte.

Uffe Vestergaard er præst i Vejrup og V. Nykirke. Arkivfoto: Chresten Bergh

- Jeg sender konfirmanderne nogle opgaver pr. mail, som de skal lave om tirsdagen, hvor de normalt ville have konfirmandundervisning. Dem kan de så løse og sende retur til mig, siger Uffe Vestergaard.

Han håber, at der i løbet af nogle måneder igen åbnes for almindelig konfirmandundervisning, og indtil videre planlægges der efter at, der kan holdes konfirmation søndag efter store bededag.

Annonce

Pernille Troldborg, Gørding sogn

- Jeg underviser online med fjernundervisning. Jeg opererer på flere platforme. Jeg sender opgaver pr. sms eller mail, hvor jeg har linket til de to første opgaver. Så mødes vi på Teams og ser hinanden i øjnene, siger trosbekendelsen og læser en bibeltekst. Det fungerer ikke særligt godt, men det er bedre end ingenting, siger Pernille Troldborg:

- Og så opfordrer jeg dem til at gå i DR-kirken om søndagen.

Pernille Troldborg er sognepræst ved Gørding Kirke. Arkivfoto: Martin Wilde

Pernille Troldborg oplyser, at konfirmandundervisningen i Gørding har været i gang hele tiden. Hun håber, at konfirmationerne kan gennemføres i Kristi himmelfartsferien – formentlig i mindre hold.

Annonce

Ole Witte Madsen, Kongeåpastoratet

- Jeg underviser online. Det seneste materiale har jeg sendt ud som en video, og så møder konfirmanderne op på kirkegården og læser nogle opgaver. De må komme to og to, så de ikke behøver at komme alene. Jeg beder dem om at tage varmt tøj på, for de skal være ude i nogen tid, forklarer Ole Witte Madsen:

- Jeg har valgt at fortsætte undervisningen for at konfirmanderne ikke skal kede sig for meget.

Ole Witte Madsen fortæller, at han har valgt at sende en skrivelse til provstiet med forskellige scenarier til undervisning af konfirmander.

Ole Witte Madsen er præst i Kongeåpastoratet, som omfatter kirkerne i Hunderup, Vilslev, Gredstedbro, Jernved og Hjortlund. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi har jo nogle erfaringer fra foråret, så vi er bedre rustet til det kommende forår, tilføjer Ole Witte Madsen.

Annonce

Peter Nissen, Bramming Frimenighed

- Jeg har et lille hold konfirmander, og vi har udskudt undervisningen i 14 dage, som vi så tager senere på sæsonen. Hvis ellers eleverne må begynde at komme i skole, så genoptager vi undervisningen som normalt. Ellers bliver det online.

Peter Nissen er præst i Bramming Frimenighed. Arkivfoto: Martin Wilde

Peter Nissen fortæller, at det indtil videre kun er to moduler af undervisning, som har måttet udsættes, og de kan indhentes inden konfirmationen.

- Men vi kan ikke blive ved med at udsætte undervisningen, så hvis eleverne fortsat er hjemsendt, så skal jeg til at kigge på onlineundervisning.

Annonce

Thea Laukamp Nielsen, Darum og Bramming sogne

- Jeg har ikke forstand på digitale og jeg har ikke kompetencer til det. Jeg er ret gammeldags anlagt, så konfirmanderne får nogle hjemmeopgaver i plasticomslag, som jeg afleverer til dem i deres brevkasser, siger Thea Laukamp Nielsen, som har to hold med konfirmander. 23 i Bramming og 15 i Darum.

Thea Laukamp Nielsen er sognepræst i Darum og præst i Bramming. Arkivfoto: Martin Wilde

Midt i december vendte Thea Laukamp Nielsen tilbage til arbejdet efter at have været på barsel. Derfor har hun endnu ikke mødt dette års konfirmandhold, men det vil hun gøre i den kommende tid, når hun kører rundt med opgaver til de kommende konfirmander. Så vil hun banke på og kort hilse på konfirmanderne og deres forældre.

- Det er meget lavpraktisk og kommer til at tage en dag. Der er forskellige måder at tolke fjernundervisning, og der er ikke nogen, som siger, at det skal være digitalt. Jeg er glad for ikke at blive lynuddannet i at skulle undervise i Teams – især hvis teknikken svigter. Derfor vil jeg hellere give dem opgaver, de selv kan arbejde med, når de har tid, siger Thea Laukamp Nielsen:

- Jeg er af den overbevisning, at det ikke er sundt med al den skærmtid, så jeg vælger at give konfirmander opgaver på papir. De får tegneserien Menneskesønnen af Peter Madsen samt opgaver til. De går også i kirke, og det er det vigtigste i forbindelse med undervisningen, at de kommende konfirmanderne bliver fortrolige med gudstjenesten.

Annonce

Elise Balslev og Charlotte Rossel, Bramming sogn

- Vi har jo mange flere konfirmander end i de andre sogne, siger sognepræst Elise Balslev.

I Bramming Sogn ligger konfirmandundervisningen stille frem til først i februar, blandt andet fordi præsterne har afviklet ferie. Men i denne uge deltager præsterne i et webinar om at undervise online, og herefter tages der stilling til, hvordan konfirmanderne skal undervises i den resterende tid frem mod konfirmationen.

Elise Balslev og Charlotte Rossel er begge præster i Bramming Sogn. Arkivfoto: Martin Wilde

- Vi ser, hvad der taler til os. Det er meget med det praktiske, hvordan stiller vi op og kommer i kontakt med konfirmanderne, siger Charlotte Rossel.

- Det er en meget personbåret undervisning, og hver præst har sin måde at gøre det. Vi er på vej, men har ikke truffet den endelige beslutning endnu om, hvordan vi skal undervise, siger Elise Balslev og tilføjer:

- Det er en stor sorg for os, at vi ikke har været ansigt til ansigt med konfirmanderne.

Charlotte Rossel er enig:

- Vi savner konfirmanderne. Det er mærkeligt, og vi ved ikke rigtig, hvordan det går.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce