Annonce
Ugeavisen Bramming

Sø bliver dybere

Din Forsyning har tømt et regnvandsbassin ved Sønderparken for vand og gravet det en halv meter dybere, i håb om det fremover ikke gror til så hurtigt. Foto: Martin Wilde
Et regnvandsbassin ved Sønderparken er gravet dybere, så der opnås en bedre rensning af regnvandet.
Annonce

Bramming: Gravemaskinen er ved at være færdig med jobbet. Maskinen har haft til opgave at grave den lille sø syd for Sønderparken i Bramming dybere. En sø som i virkeligheden er et regnvandsbassin.

- Det er et eksisterende regnvandsbassin, som vi er ved at grave dybere. Det bliver ikke bredere eller længere, kun dybere, siger Tommy Andersen, ingeniør hos Din Forsyning:

- Vi udleder regnvand til den nærliggende grøft, og for at sikre rensningen af den udledte vandmængde er der stillet krav om, at bassinet uddybes med en halv meter. Så vi har tømt det for vand, og så har vi gravet en halv meter af i bunden, forklarer Tommy Andersen.

Annonce

Færre bundplanter

Når regnvandsbassinet bliver dybere, forbedres rensningen i bassinet. Sidegevinsten er, at risikoen for at bassinet gror til reduceres, fordi solen ikke så let trænger ned til bunden.

I ugen før jul var arbejdet med at uddybe bassinet afsluttet. Foreløbig er den opgravede jord lagt ”til tørre” ved siden af bassinet, så vandet kan sive ud og væk. Herefter bliver jorden kørt væk, og hvis planen holder, så vil den resterende jord være kørt væk inden jul. Først til foråret vil der igen blive sået græs på brinkerne til søen. For græs har nu engang bedst af at blive sået efterår eller forår, hvis det skal have optimale vækstbetingelser og rødderne skal få godt fat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce