Annonce
Ugeavisen Bramming

Seks års fængsel til 35-årig fra Bramming i pædofilisag

En 35-årig mand fra Bramming blev onsdag dømt til seks års fængsel ved Retten i Esbjerg. Foto: Martin Wilde
En 35-årig man fra Bramming skal også betale cirka en million kroner i erstatning til de forurettigede drenge. Sagen blev anket til landsretten.
Annonce

Bramming / Esbjerg: Den 35-årige Michael Jensen fra Bramming blev onsdag formiddag ved et nævningeting i Retten i Esbjerg idømt seks års fængsel for via delingstjenester på internettet at have lokket flere end 100 drenge til at sende nøgenbilleder af sig selv til den 35-årige. Han udgav sig for at være en ung pige, som mod at sende nøgenbilleder af sig selv ville have nøgenbilleder af de unge drenge.

Den dømte skal også betale erstatning til samtlige forurrettigede undtagen tre. Beløbene er på mellem 5.000 og 40.000,  og det samlede løber op i næsten en million kroner.

Med i domen er et besøgsforbud, hvor der er børn under 18 år. Den dømte må heller ikke kontakte unge under 18 år, som han ikke kender i forvejen og så blev han frakendt retten til at arbejde med unge under 18 år. Både besøgsforbud, kontaktforbud og arbejdsforbud gælder frem til de bliver ophævet af en dommer, og det er usædvanligt. Normalt har sådanne forbud en fastsat længde på eksempelvis fire år.

Annonce

Lige dommerstenmer

Fængselsdommen blev på seks år. Men den var tæt på at blive et år længere, idet der var seks dommerstemmer for syv år og seks dommerstemmer for seks år. Ved stemmelighed falder dommen ud til fordel for den anklagede, og dommen endte dermed på seks år. Desuden fik den dømte beslaglagt to computere og to mobiltelefoner.

Dommerne lagde vægt på det store antal digitale forhold, at der er to tilfælde af anden sexuel omgang end samleje og at Michael Jensen i 2018 er dømt for lignende forhold ved Retten i Aalborg.

Annonce

Anker sagen

Efter en kort betænkningspause valgte Michael Jensen at anke dommen. Dels vil han frifindes i de anklagepunkter, han ikke selv har erkendt, og hvis ikke det kan lade sig gøre, vil han have en mildere straf.

Retten bestemte, at den 35-årige fortsat skal sidde varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce