Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ja, vi skal lave Bramming Revy - indtil nogle andre siger, vi ikke skal, skriver Karin Egholm i denne klumme. Prøverne er i hvert fald igang. Foto: Jens Jager
Annonce

Heller ikke den her klumme bliver corona fri. Ja, hvad er det egentlig for noget at sige. Skørt, men virkeligheden. Vi lever nemlig lige nu i den store skal, skal ikke tid. Planer ude i fremtiden bliver pakket ind i den her talemåde og gør, at vi som individer hele tiden er nødsaget til at tage valg. Skal – skal ikke? Det skal vi gøre i vores faglige virke – skal jeg på arbejde – skal jeg ikke. Og med det sagt, så sidder jeg igen, igen på hjemmekontoret og arbejder.

Nå, men da corona og covid19 første gang viste sine grimme sider, tænkte rigtig mange helt sikker ligesom jeg, at det da godt nok var noget værre skidt, men at det da nok ville bedre sig efter nogle måneder og allerhøjst vare måske et halvt år. Nu er der så gået et halvt år, og det er ikke blevet en pind bedre – snare tværtimod. Antallet af smittede stiger og vi – ja, ikke jeg personlig, men de kloge – har endnu ikke fundet ud af, hvad vi gør ved de folk, der får sygdommen. Derfor har vi også måtte sætte vores forventning om bedring længere ud i fremtiden. Og det kaster naturligvis en masse spørgsmål af sig hjemme i vores lille hjem. Må vi for eksempel spille revy sidst i oktober? Hvor længe skal jeg sidde på hjemmekontoret? Kan vi invitere familien til jul? Kan vi satse på at tage på skiferie i uge syv? Bliver sommerspillet næste sommer til noget? En masse spørgsmål som ingen kender svaret på.

Da vi tog hul på at skrive teksterne til årets Bramming revy, var vi så sikre på, at vi snart var på den anden side af corona, at vi gav den titlen “På den anden side”. Ja, det er vi jo så ikke, altså på den anden side af corona, men på den anden side skal en revy jo bare have et navn.

Revyen er kun en af de mange projekter, vi har gang i hjemme hos os. Der er familie- og vennefester, forestillinger i 7-kanten og forskellige andre events, som ligger og lurer i den fremtid, der hver dag rykker tættere og tættere på. En del af disse begivenheder og projekter bliver sandsynligvis ikke til noget, og derfor dukker den helt naturlige tanke også sommertider op midt i frontallapperne: ”Kan det betale sig?” Skal vi bruge mange, mange timer på at forberede os på noget, der måske bliver aflyst? Skal vi glæde os til sammenkomster og festivitas, der aldrig bliver til noget? Skal vi gå ud og investere i nyt tøj, der kan nå at blive umoderne, inden vi får det på? Skal vi lægge planer ud i en fremtid, som vi ikke kender, og som ser en smule grå/sort ud for tiden? Hele tiden og igen, igen siger vi skal -skal ikke.

Men hør nu her – livet går videre! Hjemme hos os er mottoet, at selvfølgelig skal vi da tænke fremad, og selvfølgelig må vi ikke lade os standse af et ”hvis”, der truer et sted i fremtiden. Verden vil jo gå endnu mere i stå, hvis vi alle begynder at lurepasse og hele tiden skal se tiden an. Så hellere blive skuffet end at gå i stå.

Første projekt, der står og vipper, er selvfølgelig vores revy. Men vi har bestemt at det bliver til noget, og at vi selvfølgelig får premiere den 24. oktober – og sådan er det, indtil nogle andre end vi siger noget andet. Så derfor øver vi med afstand. Vi giver ikke de sædvanlige knus, vi forbereder os på flere forestillinger med mindre publikumsantal, men vi tror på det. Vi håber I alle sammen bakker os op ved lige nu at holde afstand, spritte og vaske hænder – for vi glæder os så meget til at dele alle vores grin med jer – og til at give jer en følelse af, at vi skal.


Der er familie- og vennefester, forestillinger i 7-kanten og forskellige andre events, som ligger og lurer i den fremtid, der hver dag rykker tættere og tættere på. En del af disse begivenheder og projekter bliver sandsynligvis ikke til noget, og derfor dukker den helt naturlige tanke også sommertider op midt i frontallapperne: ”Kan det betale sig?”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce