Annonce
Ugeavisen Bramming

Skechers udvider og flytter til Esbjerg

Skandinaviens hovedkvarter for Skechers: Den store bygning i to etager ligger fint med gode tilkørsels- og parkeringsforhold i bunden af Kvaglundvej i Esbjerg. Her Peter Jørgensen foran bygningen, der både ud- og indvendig er indrettet i Skechers-stil. Foto: Kirsten Enevoldsen

I november udnævnes Sports Connection ApS for tredje gang i træk som Gazelle-virksomhed. Rykker ind i Esbjerg 15. oktober.

BRAMMING: Knap 25 år på Industrivej i Bramming blev det til, før pladsen blev for trang på trods af flere tilbygninger for et af byens konstant ekspanderende firmaer, Sports Connection ApS. Nu flytter firmaet med direktør Peter Jørgensen i spidsen sit skandinaviske hovedkontor for salg af Skechers fodtøj til Esbjerg. På Kvaglundvej 89 - lige ud til de grønne områder ved Kvaglundstien - er der i øjeblikket håndværkere overalt.

7.000 etagekvadratmeter - heraf de 5.000 m2 til distribution og lager - står klar 15. oktober, hvor de godt 40 ansatte rykker ind og sikrer, at ledelse, salg, indkøb, logistik og ekspedition samt administration har den fornødne plads til at fungere og servicere kunderne. To flotte showrooms indrettet i Skechers-stil kan betjene og inspirere samarbejdspartnerne inden for sko- og sportsbranchen samt de nuværende 27 rene Skechers-butikker heraf syv partnerbutikker i hele Skandinavien.

For Skechers fodtøj er det, Peter Jørgensen med succes har haft eneforhandlingen af i hele Norden de sidste 15 år. Lokalt har Skechers markeret sig i Esbjergs nye Broen, og inden årets udgang åbner yderligere to nye Skechers-butikker: I norske Drammen og Oslo. Det bringer antallet af nyåbninger i 2018 op på otte Skechers-koncept butikker inklusive én på Strøget i København.

Sports Connection i tal

Regnskabsår og bruttofortjeneste2014: 10,4 mio. kroner.

2015: 26,8 mio. kroner.

2016: 41,5 mio. kroner.

2017: 52,7 mio. kroner.

Procentvis vækst i perioden 2014 - 2017: 407 procent.

Antal medarbejdere er steget fra 14 personer i 2014 til 170 i senest optælling, svarende til en stigning på: 1.114 procent flere medarbejdere.

Et par af de nye Skechers-modeller, som har tykkere såler med trampolinagtig fjedring. Trods de tykkere såler er skoene stadig lette og derfor velegnede som både trave- og sportssko. Foto: Kirsten Enevoldsen

Flere nye butikker i 2019

I 2019 er der planlagt yderligere otte nye butikker - i Storkøbenhavn, i Göteborg i Sverige, i Helsinki i Finland og i Norge i både syd og nord. Så det går stærkt, uden at Peter Jørgensen dog synes stresset af den grund. Logistikken omkring flytning og nyindretning har han dog i vid udstrækning overladt til direktionsassistenten Lene Riis Høgh, som har haft nok at gøre.

- Medarbejderne blev inviteret ud at se lokalerne tidligt i processen. Vi lejede en bus, kørte herud og fejrede den nye adresse med et lille glas boblevand og fik en snak om de nye tider. Og selv om det bliver lidt længere transporttid for Bramming-medarbejderne, så tror jeg, alle glæder sig til noget mere plads, siger Peter Jørgensen, der også kan notere, at Skechers er rykket op fra verdens fjerde til tredjestørste skomærke.

Der er travlhed overalt i den nye Skechers-bygning. Foto: Kirsten Enevoldsen

Gazelle-firma fore tredje gang

Selv bliver Peter Jørgensen i øvrigt boende med sin familie i Bramming, og han er stadig så meget brammingenser, at alle håndværkerskiltene ved hovedindgangen har Bramming-adresser.

At Bramming-virksomheden har fart på anerkendes da også både nationalt og internationalt. Midt i november udnævnes Sports Connections således for tredje gang i træk som Gazelle-virksomhed i det respekterede Børsen-barometer, ligesom den i år er blevet nomineret i Ernest &Youngs anerkendte "Entrepreneur of the Year" vækstskaber-konkurrence.

Dekorationerne på muren ved hovedindgangen er naturligvis også i Skechers-stil. Foto: Kirsten Enevoldsen
Vinterstøvlerne står nu side om side med trave- og sportsskoene i Skechers? showroom på Kvaglundvej i Esbjerg. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce