Annonce
Ugeavisen Bramming

Skoleelever ser på arbejdspladser

Jørgen Lassen, international salgsdirektør, forklarer og viser elever fra Nordre Skole rundt i produktionen på Bramidan. Foto: Martin Wilde
Skoleeleverne fra 7. og 8. klasse på Nordre Skole besøger i disse uger hver torsdag flere lokale arbejdspladser. Ugeavisen tog med 8.a på besøg hos Bramidan.
Annonce

Bramming: De var friske lige fra morgenstunden, de 10 elever fra 8. klasse på Nordre Skole, som torsdag morgen mødte op hos Bramidan på Industrivej. For denne og de kommende tre torsdage er der ikke normal undervisning. Nu skal eleverne i 7. og 8. klasse ud og se på arbejdspladser – ud og snuse se til, hvad der sker i livet, når eleverne er færdig med at gå i skole.

Hos Bramidan, der er en af tre lokale virksomheder, som er med i ordningen, tog Kent Petersen og Jørgen Lassen imod. De arbejder begge med at sælge virksomhedens produkter, og de fortalte om virksomheden, som fremstiller ballepressere. Vel at mærke baller presset sammen af brugt pap og anden type affald, og ikke halmballer. Bagefter var der rundvisning og til sidst en lille konkurrence, hvor det viste sig, at eleverne havde hørt efter undervejs. Efter halvanden time gik turen videre til næste virksomhed.

Virksomhedsbeøg

Det er elever fra 7. og 8. klassetrin på Nordre Skole, som deltager i virksomhedsbesøgene, som finder sted hver torsdag frem til den 5. december.

Følgende virksomheder får besøg: Bjerrum Nielsen, Bramidan og PolyTech.

Bramidan beskæftiger cirka 100 medarbejdere i Bramming og yderligere 40 andre steder i Verden.

Annonce

Så et frø

- Jeg er her for at finde ud af mulighederne, når vi er færdige med folkeskolen. Jeg har aldrig hørt om Bramidan, siger Ida-Marie Hansen fra 8.a, der ville foretrække at arbejde i udviklingsafdelingen, hvis hun skulle vælge.

Marcus Mortensen var også mest med for at se på de forskellige jobmuligheder og den robotstyring, som Bramidan anvender. Men et job i virksomheden, det er ikke lige noget for den unge mand:

- Jeg vil gerne være advokat!

Måske er der blandt de andre elever nogen, der kan tænke sig at blive eksempelvis smed.

- Smede er der altid efterspørgsel på. De har aldrig svært ved at få arbejde, sagde international salgsdirektør Jørgen Lassen.

Han håber på, de fire årligt tilbagevendende torsdage med virksomhedsbesøg fra Nordre Skole med tiden kan kaste nye medarbejdere af sig.

- Vi gør det her, fordi vi på sigt håber, de kommer tilbage til Bramidan, når der er færdige med deres uddannelse. Vi har jo brug for alle typer, og vi vil gerne så et lille frø, så de husker os, når de er færdige med skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce