Annonce
Ugeavisen Bramming

Solcellepark ventes startklar i 2021

Jørn Boesen Andersen og Svend Aage Nissen tog cyklerne for at vise, hvor den to mio. kroner dyre solcellepark skal anlægges. Det er på marken her, som ligger på hjørnet af Nørlundvej og Fruerlundvej vest for Hunderup. Foto: Kirsten Enevoldsen
Hunderup-Sejstrup vil være landets førende energilandsby. HSF klar til at anlægge kollektivt solcelleanlæg ved Nørlundvej vest for Hunderup
Annonce

HUNDERUP/SEJSTRUP: Den kommende solcellepark i Hunderup-Sejstrup er det største projekt, det lille landsbysamfund har været involveret i de sidste 20 år. Det har været undervejs længe, og borgerne er meget engagerede i den grønne omstilling og i snarest at kunne købe el til grønne strøm-priser.

Det er Hunderup Sejstrups Fremtid (HSF), som i flere år har arbejdet for etablering af et solcelleanlæg i Vandværksskoven, og på den netop afviklede generalforsamling var spørgsmålet så langt fremme, at fire fra HSF, Jesper Brix, Svend Aage Nissen, Svend Erik Børsting og HSF-formand Jørn Boesen Andersen kunne præsentere de 55 fremmødte for et stort kollektivt solcelleanlæg, som der viste sig positiv stemning for. Således blev der udvist interesse for køb af 22 anparter à 15.000 kroner, ligesom 30 husstande på forhånd har meldt sig kontant interesserede, uden at det dog på nuværende tidspunkt er forpligtende.

Solcelleanlægget var egentlig tænkt anlagt i Vandværksskoven, men grunden her er for lille. Heldigvis er der så nu fundet en alternativ placering ved Nørlundvej vest for Hunderup, hvis ejer er positiv med hensyn til at stille en hektar til rådighed.

-Næste step er nu at få de sidste ting på plads: Tilbagemelding fra fonde, byggetilladelse fra kommunen, endelig aftale med bankforbindelsen o.s.v., siger Jørn Boesen Andersen, der indkalder til nyt borgermøde, når disse ting er bragt i orden.

Målet er at sætte solcelleanlægget i drift i 2021.

Den største aktuelle udfordring for projektet er afregningsprisen. Den er faldet fra 1,45 til 0,23 kroner per kWh i løbet af de otte år, HSF har arbejdet på projektet. Oprindelig kunne private medinvestorer modregne eget forbrug, men den ordning kan ikke benyttes længere. Anlægget skal derfor kunne forrentes og afdrages med den indtjening, der kan genereres ved salg til nettet til markedspris.

Der kalkuleres med en samlet investering i et færdigt solcelleanlæg for små to mio. kroner - baseret på en udregning på 4,75 kroner per kWh, og investeringen ventes afskrevet over 25 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Annonce