Annonce
Ugeavisen Bramming

Spændende foredrag om den store danske humorist og tegner: Bliv klogere på Storm-P og hans tro

Sognepræst i Hedensted, Morten Seindal Krabbe, holder foredrag i Bramming om hans store passion: Storm-P. Arkivfoto: Tage Uhrskou
Annonce

BRAMMING: De yngre har kun måske hørt om. De ældre har helt sikkert. For Robert Storm Petersen - som oftest blot kaldet ved sin signatur, Storm-P - var en af Danmarks største humorister og tegnere for 100 år siden. Han var uhyre produktiv, og tegnede hver dag til flere aviser. Det var både karikaturtegninger, tegneseriestriben Peter og Ping og storm-P's berømte "fluer".

Der er rigeligt at fortælle om, og en af de bedste til at gøre det, er sognepræsten i Hedensted og St. Dalby. Han hedder Morten Seidal Krabbe. For nogle år siden tog han sågar orlov fra arbejdet som sognepræst, for helt at hellige sig et studium af Storm-P. Ud af det kom blandt andet et foredrag med titlen Storm-P å Herren, som han torsdag aften den 12. november vil holde i Sognegården i Bramming.

-Det er et glad budskab til eftertanke og med smil i øjne og sind. Vi skal møde den ukendte Storm P. som privatmenneske, i malerier, tegninger, dagbogsnotater, digte og avisinterviews og artikler fra 1920’erne og frem til hans død i 1949, siger Doris Poulsen fra Bramming Sogns menighedsråd, som er arrangør.

Robert Storm Petersen eller blot Storm-P var frem til sin død i 1949 en af de største danske tegnere. Hans streg var kendt i hele landet fra de talrige aviser, han tegnede til, og ses bl.a. i dette selvportræt. Tegning: Storm-P

-Storm P. var meget privat og blufærdig omkring sin kristne tro. Sådan noget taler man ikke om i det offentlige rum. Men Storm P. har arbejdet med adskillige motiver, der har sit udspring i kristendommen, og foredraget giver et indtryk af en finurlig mand, som havde den lyse Jesus med i sin livsbagage. Han så den mørke kristendom som en livsknuser. Morten Krabbe vil vise, hvordan kirkeliv, kristendom og Guds tro ser ud gennem øjnene på den mand, de fleste kender som ”Fluernes Herre”, fortæller Doris Poulsen, som er sikker på, at foredraget giver anledning til samtale og eftertænksomme smil.

Robert Storm Petersen eller blot Storm-P var en af de største danske humorister og tegnere i første halvdel af 1900-tallet. Ved sin død i 1949 efterlod han sig flere end 50.000 tegninger. Arkivfoto

- Vi følger naturligvis coronakrav om afstand, sprit og mundbind, lover Doris Poulsen.

Storm-P

Rober Storm Petersen, 1882 – 1949, var tegner, forfatter og maler.

I 1902 fik han publiceret sin første tegning i Slagteritidende, og var lige siden uhyre produktiv og efterlod sig mere end 50.000 tegninger.

Hver dag leverede han mindst et "dagbogsblad", en "flue" og fire tegninger i Peter og Ping-serien til Berlingske Tidende og Berlingske Aftenavis. Dertil kom tegneserier til mange udenlandske aviser.

Han tegnede plakater og udgav i 30 år et "Storm P.-album" til jul.

Han skrev flere bøger, illustrerede bøger af andre forfattere og efterlod sig omkring 150 malerier.

Mange af hans tegninger kan ses på Storm-P Museet på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce