Annonce
Ugeavisen Bramming

Spejdere sælger juletræer for at skaffe penge til sommerlejr

Når mikrospejderne mødes i de mørke vinteraftener, arbejder de for med at gøre klar til at støbe lys. Foto: Martin Wilde
Til sommer vil Kaj Lykke Spejderne gerne sende mange spejdere til den store fælles spejderlejr. Pengene skal skaffes ved at sælge julehygge og -træer.

Bramming / Terp: Intet er gratis. Det gælder også deltagelse på spejdernes store spejderlejr fælles for alle de danske spejderkorps, som i sommeren 2022 finder sted i Hedeland ved Hedehusene mellem Roskilde og København. Kaj Lykke Spejderne vil gerne sende så mange lokale spejdere fra Bramming afsted, som det er muligt. Men det koster penge. Ret præcist 2250 kroner pr. spejder for at være på lejr i op til ni dage.

- Det kan man ikke forlange, at spejdernes familie skal hoste op med. Nogle familier har flere børn, som er spejdere. Så derfor vil vi sælge juletræer, fortæller Kristina Falther, som er leder af Kaj Lykke Spejderne i Bramming.

- Vi har heldigvis en god nabo ude på Smedegårdsvej, hvor vi har areal, og han dyrker juletræer. Dem har vi lavet en aftale med ham om, at vi må sælge. Det bliver fæld-selv juletræer, fortæller Kristina Falther.

Annonce

Udendørs julestue

Der bliver åbent for salg på i alt otte dage. Nemlig de fire lørdage og søndage i adventsperioden, med start lørdag den 27. november og sidste salgsdag søndag den 20. december. Alle disse dage er der julehygge og juletræssalg mellem klokken 11 og 15.

- Vi laver nisseløb og udendørs "julestue" i plantagen på Smedegårdsvej, hvor børnene blandt andet kan bage norske lapper over bål. Der bliver naturligvis også mulighed for at købe æbleskiver og gløgg. Vi vil have børnene til at lave noget andet op til jul, og derfor er mikrospejderne ved at lave julekogler og nu skal vi til at støbe lys, som bliver til salg, fortæller Kristina Falther, der lover at det bliver helt som bed en traditionel julestue - bare udenfor i skoven.

Mikrospejderne hos Kaj Lykke Spejderne gør klar til at støbe lys, som skal sælges til de forestående julestuer-arrangementer på Smedegårdsvej i Terp. Foto: Martin Wilde
Annonce

Gerne 35.000 kroner

Kristina Falther regner ikke med, at det bliver alle de flere end 100 spejdere i Kaj Lykke-troppen, der skal med på lejr. Den store spejderlejr ligger midt i sommerferien, så mange spejdere skal i stedet på ferie med deres familie. Så hun har ikke et konkret bud på, hvor mange penge, der skal samles ind.

- Vi stoppede med at tælle, da vi nåede 35.000 kroner. Men spejderne skal også betale lidt selv. Og vi skal have ledere med - og nu har vi lige brugt penge på vores byggeprojekt med det nye klubhus, som går i gang den 1. december. Så der bliver god brug for så mange penge som muligt, vi kan tjene på de udendørs julestuer. I hvert fald er børnene meget oppe på, at der skal tjenes penge, så vi kan komme afsted, slutter Kristina Falther.

Vi laver nisseløb og udendørs "julestue" i plantagen på Smedegårdsvej, hvor børnene blandt andet kan bage norske lapper over bål. Der bliver naturligvis også mulighed for at købe æbleskiver og gløgg. Vi vil have børnene til at lave noget andet op til jul, og derfor er mikrospejderne ved at lave julekogler og nu skal vi til at støbe lys, som bliver til salg.

Kristina Falther
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce