Annonce
Ugeavisen Bramming

Støtteforening håber igen at kunne spille banko

Støtteforeningen i Darum håber, det atter bliver lovligt at mødes op til 200 personer og spille banko, så der igen kan komme gang i bankospillet - gerne fra søndag den 9. august. Arkivfoto
Støtteforeningen i Darum håber, at der fra lørdag den 8. august bliver lettet så meget på coronarestriktionerne, at det igen bliver muligt at spille banko hver søndag i Darum Kultur- og Fritidscenter. Første gang bliver den 9. august.
Annonce

St. Darum: Hvis statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lemper tilstrækkeligt på coronarestriktionerne først i august, sådan som der længe har været lagt op til, så kan der atter spilles banko i Darum Kultur- og Fritidscenter. Første gang vil så bliv e søndag den 9. august – hvis det står til Lars Sørensen, der er formand for Støtteforeningen.

- Vi spillede jo sidste gang den 8. marts, og nu starter vi op igen. Vi har diskuteret grundigt, hvordan vi kan overholde kravene fra myndighederne for at undgå spredning af smitte med covid-19, siger Lars Sørensen:

- Målsætningen er, at det skal være forsvarligt for både gæster og de frivillige hjælpere, så vi skal have møde onsdag den 5. august, hvor vi fastlægger de sidste detaljer om, hvordan vi gør det. For vi skal være helt sikre på, at vi kan golde det inde for reglerne, lover formanden.

Genåbning

I den aftale, Folketingets partier indgik den 8. juni om etapevis genåbning af Danmark, er det aftalt, at fra den 8. august hæves forsamlingsforbuddet til 200 personer.

Der plejer at komme mellem 175 og 200 til banko om søndagen i St. Darum, så Lars Sørensen håber på, at der igen bliver tilladt at samles op til 200 personer i samme lokale.

Annonce

Penge fordeles lokalt

De fire måneder, hvor der ikke har været afholdt bankospil i Darum betyder også, at Støtteforeningen til næste år vil have et tilsvarende lavere beløb at dele ud af.

- Vi laver en god portion penge hvert år. 85 procent af foreningens overskud går normalt til Darum Kultur- og Fritidscenter, mens de resterende 15 procent går til lokale foreninger og aktiviteter i Darum, eksempelvis spejderne, fortæller Lars Sørensen.

Annonce

Det er savnet

Der har været spillet banko i Darum i mange år. For nogle år siden svandt antallet af deltagere ind, men et nyt, ungt bestyrelsesmedlem brugte Facebook til at reklamere for bankospillet, og siden har deltagerantallet holdt sig stabilt lige omkring de 200. Og det har været savnet, fortæller Lars Sørensen:

- Jeg har især i den seneste uges tid fået en del opringninger, om vi ikke snart skal i gang igen med at spille banko. Så jeg håber der bliver åbnet så meget, at vi får lov.


Målsætningen er, at det skal være forsvarligt for både gæster og de frivillige hjælpere, så vi skal have møde onsdag den 5. august, hvor vi fastlægger, hvordan vi gør det. For vi skal være helt sikre på, at vi kan golde det inde for reglerne.

Lars Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce