Annonce
Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Der skal skiftes olie, og Stephanie er professionel, når bilen hænger på liften med kølerhjelmen slået op. Og er der tvivlsspørgsmål, er der altid en kollega at spørge til råds. Foto: Kirsten Enevoldsen
Vi synes, det gør noget godt for stemningen at have en pige i værksteds-teamet, siger direktør Ebbe Storgaard.

BRAMMING: Stephanie står der på smækken af de sorte overall, der er dresscoden hos Storgaard-medarbejderne i Bramming. Men ja. Det er korrekt. 27-årige Stephanie Christiansen har i et lille års tid håndteret de biler, der skal repareres, gøres klar til syn eller andet, der lander hos Storgaard Biler, som også er repræsenteret på efterårsmessen i Hunderup lørdag den 25. september.

Og Stephanie trives som en fisk i vandet på værkstedet sammen med Tommy og Jeppe og Michael K., Michel C. og Benny, Magnus, Jonas og Mikkel.

- Mobbet? Nej – og hvis det er tilfældet, så er det i hvert fald af den kærlige slags, siger Stephanie, der efter at have at have afleveret sin syv-årige datter, Sophia, i SFO’en suser videre i sin Seat Ibiza til Bramming fra Vejrup, hvor hun har boet siden 2019 og er faldet rigtig godt til.

Annonce

- Jeg kommer egentlig fra Esbjerg, hvor jeg er uddannet mekaniker ved Bilhuset.

Blev headhuntet til jobbet

- Efter svendeprøven sad jeg i indskrivningen, men jeg ville gerne tilbage til værkstedet og blev tilbudt det her, da deres kvindelige mekaniker ønskede at læse videre.

- Ad forskellige omveje havde jeg snakket med Tommy Iversen her fra Storgaard, så da han ringede og spurgte, om jeg var interesseret, sprang jeg til med det samme. Og jeg kan rigtig godt li’ mit arbejde og kollegerne her.

- Arbejdet er både spændende og alsidigt. Mange tror, det bare er at sætte en computer på, men det er altså langt fra nok!

- Har jeg spørgsmål til en opgave, kan jeg altid snakke med en af de andre om det. Det er en rigtig go’ arbejdsplads, og når jeg har fri, så har jeg fri og kan være sammen med Sophia, der er glad for Vejrup Skole og i det hele taget trives i landsbyen – ligesom jeg selv.

Vi går først og fremmest efter kvalifikationer, men vi mener også, at det gør noget godt for stemningen og tonen her på værkstedet, at der er en pige imellem.

Ebbe Storgaard Bendixen, direktør

Lige nu er Stephanie ved at lave inspektions-service på en bil, der skal være klar til syn. Der skal tjekkes dæktryk og skiftes olie. Der må ikke være knækkede fjedre eller slør i hjulene – bremserne skal naturligvis være tip-top i orden, og sådan er der en række punkter, der skal tjekkes og findes i orden, før en bil forlader værkstedet.

Annonce

Vejrup er en dejlig by for os

Når klokken er 16, er Stephanie klar til at køre mod Vejrup og hjem til Sophia. Måske hun lige handler lidt i Bramming, men den daglige handel lægger hun hos købmanden i Vejrup:

- Her er, hvad vi skal bruge, og det er en dejlig landsby for os. Min søster bor her også, og jeg savner overhovedet ikke storbyen, siger Stephanie, der dratter om ved fjernsynet om aftenen.

-  Jeg er langt fra slave af fjernsynet, men alt, hvad der hedder reality, skal jeg helst se. Ellers er det bare sådan lidt af hvert.

- Hvad jeg læser? Ingenting!

Der skal være tid til datteren, til at sørge for hus og have og tøj – og mad. Selv har Stephanie en god flæskesteg højt på menu-listen. Tid til at deltage i sport eller andet er der ikke rigtig tid, men Sophia går til svømning i Esbjerg. Det er noget, hendes far sørger for, og så har hun jo veninderne fra skolen:

- Vi har ikke tid til at kede os, men vi har altså heller ikke behov for, at der hele tiden skal ske noget. I sommerferien var vi med et vennepar på campingferie i Jesperhus. De har en datter på samme alder som Sophia, så det var en dejlig uge, fortæller Stephanie, mens hun hælder olie på bilen og vipper et par muntre bemærkninger af til kollega Magnus.

Annonce

Gør noget godt for tonen

Direktør Ebbe Storgaard er glad for Stephanie og hendes arbejde. Faktisk var der også tidligere en pige i det job, der blev hendes for et lille år siden:

- Vi går først og fremmest efter kvalifikationer, men vi mener også, at det gør noget godt for stemningen og tonen her på værkstedet, at der er en pige imellem, siger Ebbe, som har i alt 28 ansatte i firmaet – heraf ni på værkstedet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

To gange valgflæsk og ivrig debat i Darum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Foredrag om baggårdspumaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Bramming

Jeg var heldig at få en elevplads

Ugeavisen Bramming

Lukning af overkørslen i Gørding sker tidligst til februar

Ugeavisen Bramming

DSB's indtog glæder banegårdens venner

Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Annonce