Annonce
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Kis' børnebørn Lærke og Victoria elsker også at bage. Privatfoto

Jeg har ofte tænkt, om der stadig er interesse for at læse klummer. Kan klummekollegaernes og mine tanker om dette og hint vedblive at være vedkommende eller spændende nok til, at man vil bruge tid på at læse, hvad vi har på hjertet?

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg nyder hver stund, hvor jeg sidder med computeren eller ugeavisen og kan læse en ny klumme. Jeg får et lille indblik i, hvad der foregår i hovedet på mine medskrivere. Jeg hører måske lidt om deres hverdag, deres glæder og ind i mellem også bekymringer eller holdninger om forskellige tiltag eller manglerne derpå i vores by. Yderst sjældent er emnet, der skrives om negativt, og jeg tror faktisk aldrig, at klummens indhold har været brok.

Jeg synes, det er dejligt at skrive klummer, selvom jeg indimellem kan mærke tvivl om mit valg af emne, nu falder inden for interesserammen.

Annonce

Sådan er det også med denne uges valg, hvor jeg vil skrive om stolthed.

Stolthed er ifølge Den Danske Ordbog: ”glæde over og tilfredshed med en bedrift, formåen, genstand el.lign. som man direkte eller indirekte er (eller føler at være) anledning til eller i besiddelse af.”

Modsat kan stolthed blive sat i bås med at være for meget optaget af sig selv og sit eget personlige omdømme. Med andre ord at man er selvoptaget, opblæst eller lidt for selvsikker.

I denne forståelse bliver stolthed ofte negativt og nedsættende.

Den stolthed, jeg vil skrive om, er en indirekte stolthed som jeg egentlig ikke har nogen særlig deltagelse i. Jeg er dog sikker på, at mange af læserne kan sætte sig i mit sted og også kan identificere sig med at have en sådan stolthed, som man rigtig gerne vil dele med andre.

Min mand og jeg har, som tidligere fortalt, i alt fem voksne børn. Vi er stolte af hver og en og er taknemmelige for, at de beriger vores liv med glæde og kærlighed. Vi er stolte af, at de formår at have overskud og holde skruen i vandet i en travl hverdag med familier, børn, krævende job eller byrder og udfordringer udover det sædvanlige.

Vi er også stolte af os selv. Stolte af at vi har formået at give dem alle en solid ballast med fra barndommen. I denne snævre kreds, vil jeg da gerne indrømme, at vi i vores egne stuer godt kan finde på at rose os selv, og synes at vi har gjort et godt stykke arbejde. Men det er ikke noget vi råber højt om, da nogle måske så vil tro, vi lider af storhedsvanvid på egen indsats.

I en tidligere klumme skrev jeg, at jeg har en hemmelighed. Jeg er stolt af at kunne sige, at hemmeligheden er blevet holdt 99,9 procent. Det har været utrolig svært at bevare denne hemmelighed. Og jeg må erkende, at det i et enkelt tilfælde glippede.

Min stolthed er altså ikke helt pletfri, men jeg synes dog, det er godt klaret taget i betragtning af, at jeg har skullet holde stand mod mange nysgerrige spørgsmål igennem de næsten ni måneder, hvor hemmeligheden har været til stede.

Nu må hemmeligheden offentliggøres, og jeg kan her med stolthed i stemmen fortælle, at vores yngste datter snart vil tone frem på DR i lørdagens bedste sendetid. Mere vil jeg ikke afsløre, da udfaldet af udsendelsen jo stadig er omkranset af stor hemmelighed.

Men stoltheden vil jeg da gerne dele. Jeg synes, hun er sej, at hun har haft modet til at stille op til de mange castings, der var. Stolt af hun tør deltage i en udsendelse, som vi ved, bliver set af cirka to millioner mennesker og som bliver kommenteret og fortolket i såvel presse som blandt vi almindelige tv-seere.

Nu må hemmeligheden offentliggøres, og jeg kan her med stolthed i stemmen fortælle, at vores yngste datter snart vil...

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

To gange valgflæsk og ivrig debat i Darum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Foredrag om baggårdspumaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Bramming

Jeg var heldig at få en elevplads

Ugeavisen Bramming

Lukning af overkørslen i Gørding sker tidligst til februar

Ugeavisen Bramming

DSB's indtog glæder banegårdens venner

Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Annonce