Annonce
Ugeavisen Bramming

Stor debatlyst på vælgermøde i Bramming

På rad og række ved hovedbordet. Fra venstre: Ulla Koman-Mejer, Henning Ravn, Hans K. Sønderby, Jørn Boesen Andersen, Henrik F. Hundebøl, May-Britt Andrea Andersen, Villy Knudsen og Tue Fyhring Sørensen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Deltagerne i vælgermødet i Fritidscentret satte mange lokale emner på dagsordenen, da Bramming Lokalråd bød til politisk møde.

BRAMMING: Der var dækket op med flæskesvær og frit valg af sodavand, da lokalrådsformand Torben Kjær Andersen torsdag aften kunne byde velkommen til otte lokalpolitikere, der bejler til de eftertragtede 31 stole i byrådssalen og 20-30 veloplagte og debatlystne borgere.

Og efter en kort introduktion fra hver af de otte bejlere gik det løs med skud fra hoften fra salen:

-Hvordan sikrer I som politikere, at det faglige niveau er i orden hos sagsbehandlerne i teknisk forvaltning? Og er det i orden, at borgerne påføres gener på grundlag af ufuldstændig viden i forvaltningen?

Annonce

Svaret kom fra flere sider – med forståelse for frustrationen i en konkret sag, som ingen dog kunne gå ind i – og en understregning af, at personalesager i sidste ende er et økonomiudvalgs-ansvar og en konklusion fra lokalrådsformanden om, at man som udgangspunkt må gå ud fra, at sagsbehandling foregår efter lovens ord og bogstav.

Skolernes forfatning

En efterhånden gammel Bramming-traver om skolernes forfatning blev også trukket af stald:

-Vi har to slidte skoler her i Bramming. Vi har pæn tilflytning, men unge familier vægter skoleforhold, og det du’r ikke, at de så møder kedelige, forsømte bygninger. Hvad vil I gøre for at løfte de fysiske rammer, så de ikke er status quo fra dengang, jeg gik der for mange år siden, lød salutten fra en ikke helt ny brammingenser.

Her var samtlige politikere – som sædvanlig – enige om, at der SKAL gøres noget ved rammerne i så godt som alle kommunens skoler:

-Der ER et efter- og vedligeholdelses-slæb på det felt, og vi ved det. Det er i sidste ende økonomien, der er problemet. En total-renovering/nybyggeri vil løbe op i 400-500 mio. kroner. Dem har vi ikke, uden at det går ud over andre påtrængende områder. Der er dog budgetmæssigt sat 40 mio. kroner årligt til området.

Annonce

De små nye borgere

Næste påtrængende emne fra mødedeltagerne gjaldt forholdene for Brammings alleryngste borgere:

-Det burde ikke kunne undre hverken forvaltning eller politikere, at vi med flere nye, unge familier – og halvandet års corona-bliv-hjemme – har fået flere små nye borgere.

-Men vi mangler – ligesom i Darum og andre mindre lokalsamfund – både vuggestue- og dagplejepladser. Det er ikke smart, at vi nu måske skal køre omkring Hunderup for at aflevere de yngste, fordi det er her, man hurtigt kan stable et tilbud på benene.

-Og så skal vi for de ældre børns vedkommende vægte håndens arbejde højere. Det er ikke kun bogvejen, der du’r, og det må man på skolerne indtænke langt mere – både i daglig undervisning og når der vejledes om muligheder for de unge, der er på vej ud i voksenlivet.

Annonce

Vi mangler lærlinge

Det emne førte hurtigt til flere kommentarer om, at det er håbløst at få en lærling i dag. Håndværkerne sukker efter arbejdskraft – både udlært og elever.

-Og så mangler vi både erhvervsjord og udstykninger til byggeri af de huse, vores kommende tilflyttere skal købe og bo i. 13 grunde i Stejlgårdsparken er, hvad vi har. Jamen så kom i gang – også med private udstykninger. I ved jo godt, de er der.

-Og så er der aflastningscentret på Vardevej. Her ved vi, at både T. Hansen og Jysk er interesserede. Her må snart ske noget.

Og med hensyn til det sidste er det før 1. juni, både lokalplan og byggeansøgning skal ligge klar. Ellers falder hammeren, og planerne bremses ny lovgivning fra regering og folketing. Flere politikere kunne dog oplyse, at der er skub i den sag, og at de følger den tæt.

Politikerne havde ikke vanskeligt ved at følge og forstå borgernes bemærkninger – også om fritidslivet, Banegårdens fremtid, de grønne signaler, gartnerigrunden/Generationernes by og flere andre emner.

Annonce

Nødvendig prioritering

Igen er det spørgsmålet om økonomi og en nødvendig prioritering, anlægsloft og gældende aftaler, der blokerer og skal overholdes. Økonomiens nødvendige vilkår er den barske virkelighed. Men vi har meget at byde på her i Bramming. Byen er på vej til at blive både flot og endnu grønnere, men vi skal videre. Selvfølgelig!

Efter et par timers debat kunne lokalrådsformanden takke af med at glæde sig over, at de otte politikere havde formået at koncentrere sig om egne fortræffelighed i stedet for at bruge taletiden på at græmmes over modpartens fortrædeligheder.

De otte deltagende politikere, der delte flittigt ud af bolsjer, lakrids, pjecer og blomsterfrø m.v. var følgende:

Ulla Koman-Mejer,S, Henning Ravn,V, Hans K. Sønderby, Esbjerglisten, Jørn Boesen Andersen, SF, Henrik F. Hundebøl, Nye Borgerlige, May-Britt Andrea Andersen kons., Villy Knudsen, DF og Tue Fyhring Sørensen, Borgerlisten.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce