Annonce
Ugeavisen Bramming

Stor forskel på byernes størrelse kan have været afgørende for konkurrencens udfald

Annonce

BRAMMING: Konkurrencen om at kåre Danmarks smukkeste stationsby er slut, og byernes størrelse kan have haft en afgørende indflydelse på, hvilken by, der løb af med sejren, når nu det kun var muligt at stemme en gang pr. ip-adresse. En ip-adresse er den adresse, som din computertilslutning har til internettet. Fordi afstemningen kun registreres med ip-adresser, er det ikke muligt at fortælle, hvorfra i landet stemmerne blev afgivet.

I top tre kom Haslev, Bramming og Odder. Det er egentlig ikke så mærkeligt, da disse tre byer har mellem to og fire gangs så mange indbyggere som de syv øvrige nominerede byer i konkurrencen. Af dem er Tølløse størst med 3.795 indbyggere pr. 1. januar 2020, og Brenderup mindst med kun 1386 indbyggere ved seneste årsskifte.

En konkurrence, hvor udvalgte byer konkurrerer mellem hinanden, vil især trække stemmer fra indbyggere i de byer, som deltager i konkurrencen. Med langt flere indbyggere i Haslev, hvor der bor 11.973, i Odder, hvor der bor 12.354, og i Bramming med 7.088 indbyggere kan det ikke undre, at de tre byer kom til at ligge i top i afstemningen. Faktisk er det flot, at Bramming i løbet af konkurrencens sidste dage strøg ind som nummer to foran Odder, der har 75 procent flere indbyggere end Bramming. Det vidner om lokal holdånd i stationsbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce