Annonce
Ugeavisen Bramming

Store gensynsdag på efterskolerne i Bramming

Marie fra Herning og Ida fra Grindsted bor i samme hus, så de må godt ”kramme tæt”. Foto: Kirsten Enevoldsen
Eleverne mødte glade og forventningsfulde op til de sidste seks uger på efterskolerne, hvor alt var gjort klar, så sikkerhed og tryghed kan gå hånd i hånd.
Annonce

BRAMMING: Spændingen var lige så intens som smilene var store, og stemningen stod på forventning som var det første skoledag endnu engang, da efterskolerne i Bramming mandag og tirsdag genåbnede og gav liv til Bramming-brandet som efterskolernes by.

Mandag sidst på eftermiddagen var det på Sydvestjyllands Efterskole, bilerne med forældre, der afleverede efterskolebarn og bagage, kørte i kortege på de toppede brosten og fulgte de pile, der angav den ensrettede kørsel. Tirsdag eftermiddag var det så på Bramming Gymnnastik- og Idrætsefterskole, flaget var hejst, den røde løber lagt frem og cafébordene stillet ud, så forældrene – der jo er forment adgang på selve skolen – fik en kop kaffe og lidt hjemmebag.

I timen lige op til store gensynsdag blev rengørings-procedurerne gennemgået endnu engang, før eleverne i ”familier” på fire-otte unge fandt de rum, hvor de i de næste seks uger skal indhente alt det sociale venskab, der nu i mange uger har været sat på virtuel distance.

Hver ”efterskole-familie” blev budt velkommen hjem ved hver sit bord-og-bænke sæt. Her er det lærer Sten Mortensen, der tager imod Samuel fra Gårslev ved Vejle. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Aldrig prøvet før

Både Kirsten Tygesen på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole og Tonny Dall Sørensen på Sydvestjyllands Efterskole pointerede da også, at corona-nedlukningen aldrig er prøvet før, så måske må der rettes lidt ind hist og justeres lidt her hen ad vejen.

Alt virkede dog planlagt og gennemtænkt til mindste detalje. På begge skoler er der sat ekstra telte op, så kvadratmetrene stemmer med reglerne, og elever og personale kan holde afstand og alligevel klare sidste del af efterskoleopholdet, så alle sidst i juni kan sige farvel med minder og venskaber for livet i bagagen.

Annonce

Gallafest gennem plexiglas

Allerede på fredag skal man i øvrigt på Sydvestjyllands Efterskole både holde en hæderkronet tradition og samtidig leve op til corona-mottoet ”sammen-men-på-afstand”. Da holder skolen nemlig den store gallafest for de 124 elever, hvor pigerne én efter én træder ud ad den gamle, fine dør i hovedbygningen til Bramming Hovedgaard og bliver modtaget af dreng, der overrækker hende en rose og fører hende over i spisesalen.

I år er der dog arrangeret en plexiglasplade, som sikrer, at sikkerheds-forskrifterne holdes.

Tirsdag aften, da alle forældre var kørt hjem igen fra Idrætsefterskolen, holdt lærerne den store gensynsfest for de 115 elever på idrætsefterskolen. Der var konfetti, velkomstmusik og lækker mad på menuen, før eleverne kunne gå hjem i deres respektive ”familier” og kramme godnat til deres husfæller.

Reglerne siger nemlig, at efterskoleelever godt må ”kramme tæt” med de kammerater – max. otte, de bor sammen med, men der må IKKE krammes på tværs af husene.

Der er mange praktiske regler at forholde sig til, men på begge efterskoler har man tillid til, at eleverne kan og evner at leve op til det ansvar, de har.

Vejret var som bestilt til dagen, da mor Helle fra Varde kørte Helle tilbage til Bramming med tasker, cykel og alt andet til de sidste seks intense uger på efterskolen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Der var udendørs kaffeservering til forældrene, mens eleverne afleverede bagage og styrede mod fællessalen, hvor der var velkomst og praktisk info før aftenens gensynsmiddag. For Kirsten Tygesen er det også de sidste seks uger på efterskolen. Hun fratræder med skoleårets udgang. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce