Annonce
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Når der skal skrives tekster, gælder det om at have en hjerne, der er lige så krøllet som træerne i Troldeskoven i baggrunden. Foto: Per Thodsen
Annonce

Så sidder jeg her tirsdag morgen på et badehotel i Gilleleje og har deadline i morgen på denne klumme. Men hør lige her Per T, er du ikke i gang med at øve den der revy, du har så travlt med at fortælle om? Den som har premiere om 11 dage. Den du påstår bliver den eneste revy, man kan komme til at se her i landsdelen. Bliver du ikke stresset af at sidde på et badehotel i Gilleleje og skrive klumme, når der er tusind ting, du skal nå inden premieren? Næ, egentlig ikke.

Hvert år har vi ferie i uge 42, og det virker ret godt. Man kan nå at få de sidste tekster lært, så man er klar, når vi mødes i Kosmorama søndage inden premieren. Og når den søndag kommer, er der stress på. For så har vi fem dage til at sætte en revy sammen. Men vi når det alt sammen hvert år, for langt størstedelen af arbejdet er lavet. For mit eget vedkommende er det som tekstforfatter og skuespiller.

Når man skriver tekster, er det godt, hvis ens hjerne er indrettet lidt som træerne i Troldeskoven på billedet. Den må gerne være lidt krøllet. Og hvis ikke teksterne er det, kommer de lige igennem en virkelig krøllet hjerne – nemlig vores instruktør Jens Jagers. Man kan sige, at de bliver jensificerede, og det bliver de bestemt ikke dårligere af.

Som både tekstforfatter og skuespiller skal man passe på ikke at ryge i den fælde at skrive tekster med for mange ord, som skal læres udenad. For man risikerer selv at få nummeret.

Det er altid spændende, når teksterne bliver delt ud til den første prøve på revyen. Skal jeg synge? Skal jeg danse? Eller er der en monolog på 500 ord, man skal finde en bestemt figur til?

Det er alt sammen noget Jens og Karin bestemmer. Men de kender os også og ved, hvad vi er gode til, så det ender altid med en god revy. En revy hvor vi kan levere det, vi er bedst til, men også undervejs er blevet udfordret på det, vi ikke mestrer helt. På den måde sikrer vi en revy, som vi er stolte af, og som vi glæder os til at vise.

Når man skriver tekster, er det godt, hvis ens hjerne er indrettet lidt som træerne i Troldeskoven på billedet. Den må gerne være lidt krøllet.


Vi lover numre, som kommer ind på alt fra krænkelser, politik, ægteskab, dronningens fødselsdag, Gretha T’s aktivister til grafittimalere og Coronaopfindelser. Så find bare ind på Bramming Revyens hjemmeside og køb billetter. For det bliver vedkommende, sjovt og eftertænksomt, og så bliver der både sprittet af og holdt afstand. Det er helt sikkert.

Nå, tilbage til Gilleleje og Nordsjælland. Nu er det blevet tirsdag eftermiddag, og jeg sidder igen og skriver på værelset, som i øvrigt har en lækker havudsigt. Om lidt skal jeg i gang med at øve et par tekster, så jeg er klar på søndag.

Og nu er overskuddet der til at få øvet. Efter at have været ude på en lang gåtur i Troldeskoven i Tisvildeleje og en lækker frokost i Liseleje er batterierne ladet helt op. Der er nu intet som en ferie hjemmefra i nye omgivelser. I morgen står den så på tur til Helsingør og senere Det Ny Teater, hvor vi slutter ferien af med at se musicalen ”Oliver”.

Så når du kommer ind for at se Bramming Revyen, vil du opleve skuespillere på scenen, som er helt afstressede og fuldt fokuserede. Vi har nemlig holdt efterårsferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce