Annonce
Ugeavisen Bramming

Susanne styrer Brammings nye dagligstue

Susanne Petersen fra Øster Vedsted er bedstyrer af den netop åbnede stationsstue på banegården i Bramming. Foto: Martin Wilde
Hun har haft en blomsterbutik og ledet cafeteriet i Bramming. Nu er Susanne Petersen bestyrer af DSB’s ny stationsstue på banegården i Bramming.

Bramming / Øster Vedsted: Hun er fuld af energi og smilet er stort. Sådan, som har man lige fået drømmejobbet. Og det er netop, hvad 57-årige Susanne Petersen fra Øster Vedsted føler, hun har. Hun er nemlig ansat som bestyrer i DSB’s nye satsning i Bramming: Stationsstuen.

I Stationsstuen skal Susanne Petersen sammen med tre medhjælpere hygge om byens borgere, mens rejsende, der skal med toget, kan tanke en kop kaffe to go og købe en billet, uden at skulle forsøge at kommunikere med automaten på perronen udenfor.

- Jeg har haft en blomsterbutik i Løgumkloster med fire ansatte. Jeg har arbejdet i Ribe, og seneste har jeg været daglig leder af cafeteriet i hallen her i Bramming, siger Susanne Petersen.

Annonce

Hun er opvokset i Løgumkloster, men bor nu i Øster Vedsted ved Ribe. Da hun både har erfaring som selvstændig og hun er uddannet køkkenassistent, og da der er bake-off af brød og kager i Stationsstuen – og Susanne Petersen også selv fremstiller de berømte romboller efter en hemmelig opskrift, som hendes kollega Rie i Stationsstuen i Haslev har udviklet, var hun selvskrevet som bestyrer af Stationsstuen.

Valgte køkkenvejen

Egentlig drømte Susanne Petersen som ung om at blive indretningsstylist.

- Men jeg kunne lide at bage, så jeg valgte køkkenvejen. Jeg kom i lære på et plejehjem i Løgumkloster. Jeg er også kreativ, så da jeg gik hjemme med børnene, fik jeg en idé om at skulle åbne en blomsterbutik. Det skulle bare være for sjov, men det endte med en butik i Løgumkloster med fire ansatte.

Siden endte hun med et arbejde i Bramming. Da hun så jobopslaget fra DSB, der søgte en bestyrer af den nye stationsstue, slog hun til og søgte. Dels kunne hun være med til at indrette Stationsstuen, og dels …

- Det sagde klik, da jeg så annoncen. Det var lige mig. Her er det den rette sammensætning. Service, lidt mad og kreativitet. Vi sælger togbilletter – og hygge. Det er ønskejobbet. Her får vi lov at udvikle os lige så langsomt. Og så er der gode arbejdstider, siger Susanne Petersen, der beskriver sig selv som udpræget morgenmenneske:

Annonce

Familiemenneske

- Jeg har ikke noget weekendarbejde og jeg tager de tidlige morgenvagter.

Familiemenneske er et andet ord, der passer godt på Susanne Petersen – når hun selv skal sige det.

- Jeg elsker at spille brætspil. Og at lave blomsterdekorationer.

Det sagde klik, da jeg så annoncen. Det var lige mig. Her er det den rette sammensætning. Service, lidt mad og kreativitet. Vi sælger togbilletter – og hygge. Det er ønskejobbet.

Susanne Petersen

Det er Radio Globus, der kommer ud af højttaleren, når Susanne Petersen kører i sin bil til og fra arbejdet.

- Jeg elsker al musik. Lige fra Lis Sørensen til det, de unge hører – og gospel. Om sommeren er jeg til flere festivaler. Tønder og Kløften i Haderslev er favoritterne, slutter Susanne Petersen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Frygt får mange til at fravælge en elbil

Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune vil firedoble antallet af ladestandere

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tidligere bankmand fra Grimstrup hjælper som frivillig mindre firmaer trygt igennem en krise

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Nyt afsnit af natursti åbnet på golfbanen

Ugeavisen Bramming

- Det er en god dag for Hunderup og Sejstrup

Ugeavisen Bramming

Vandet forsvandt, og så måtte dem i kajak øve tørroning

Ugeavisen Bramming

Tæt på udsolgt til fodboldskole

Ugeavisen Bramming

Efter opråb i lokale aviser: Nu kan skole samle fuld skolebestyrelse

Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce