Annonce
Ugeavisen Bramming

Svømmeinstruktører er en mangelvare

Der er så store problemer med at skaffe svømmeinstruktører, at Bramming Svømmeklub frygter ikke at kunne tilbyde svømmeundervisning til de tre-16 årige børn og unge.
Bramming Svømmeklub fraviger nu kravet om, at instruktører skal have livreddereksamen.
Annonce

BRAMMING: Bramming Svømmeklub har et stort og – ikke mindst for en svømmeklub – livstruende alvorligt problem:

Klubben mangler instruktører til stort set alle påtænkte hold. Der er på ingen måde tale om faneflugt, men en del instruktører er ganske enkelt hoppet fra, så nu efterlyser vi nogle nye, siger klubbens formand, Karsten Brix.

Før COVED-19 lukkede det hele ned i svømmehallen var der omkring 260 børn i alle aldre, der hver uge mødte op for at lære at svømme:

-Jeg er sikker på, vi igen får alle hold booket helt op, men vi kan jo altså ikke udbyde dem, før vi har instruktører til at påtage sig opgaven, siger Karsten Brix, der understreger, at klubben har besluttet ikke at opretholde kravet om, at hver instruktør skal have livreddereksamen:

-Det krav fraviger vi, men vi sikrer, at altid er en livredder i hallen, når der er undervisning.

For at sætte situationens alvor i perspektiv indbyder Bramming Svømmeklub alle interesserede til en inspirationsdag lørdag den 29. august klokken 12 til 18 – med efterfølgende spisning:

-Jeg håber, mange vil møde frem, så vi kan få taget hul på at løse den problematiske situation. Der er jo stor efterspørgsel på kvalificeret svømmeundervisning fra for forældrene, og vi har timerne i svømmehallen reserveret, siger Karsten Brix.


Jeg håber, mange vil møde frem, så vi kan få taget hul på at løse den problematiske situation. Der er jo stor efterspørgsel på kvalificeret svømmeundervisning fra for forældrene, og vi har timerne i svømmehallen reserveret.

Karsten Brix


Hvis alt falder på plads, er der også i denne sæson undervisning på børn fra tre til 16 år, som opdeles i begynderhold, let øvede og hold for øvede. Desuden er der onsdag aften også voksenundervisning, ligesom der om lørdagen planlægges med både babysvømning og voksensvømning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce