Annonce
Ugeavisen Bramming

Svinerådgiver bliver selvstændig

Birgitte Bendixen i sit nyindrettede kontor i Gesten ved Vejen. Foto: Niels-Henrik Jensen

Birgitte Bendixen, der hidtil har arbejdet som svinerådgiver på Ny Endrupholm, har netop etableret egen virksomhed som svinerådgiver fra privatadressen i Gesten ved Vejen. Virksomhedens navn er Elite Opti.

Endrup / Gesten: Hun er uddannet agronom fra Landbohøjskolen i København. Hun har arbejdet som sælger af vitaminer og mineraler i grovvarebranchen, som konsulent i Syddansk Svinerådgivning i Vojens og senest som svinerådgiver hos landmand Martin Lund Madsen, Ny Endrupholm ved Bramming. Nu har cand. agro. Birgitte Bendixen startet sin egen rådgivende virksomhed.

- Jeg glæder mig over mit gode samarbejde med Martin Lund Madsen, som også rækker ud i fremtiden, hvor han fortsat vil benytte sig af mine kompetencer, ikke mindst på den del af produktionen, der hedder controlling og foderoptimering, fortæller Birgitte Bendixen i en pressemeddelelse.

I et land, hvor mange hylder lønmodtagerkulturen, er det noget af et spring at etablere sig med egen virksomhed. Jeg er fyldt med optimisme.

Birgitte Bendixen

Noget af et spring

Hun sidder omgivet af dataskærme med farvestrålende kurver og søjlediagrammer i sit nyindrettede kontor i Gesten, nord for Vejen.

- I et land, hvor mange hylder lønmodtagerkulturen, er det noget af et spring at etablere sig med egen virksomhed. Jeg er fyldt med optimisme, lyder det overbevisende fra Birgitte Bendixen.

Birgitte Bendixen har noget at have sin optimisme i.

Første kunder er i hus

- De første kunder har meldt sig, jeg har en viden og en indsigt, som landmanden, den primære producent, kan bruge. Jeg har set branchen fra mange sider og ved, hvordan landmanden arbejder, og hvad der er vigtigt for ham. Blandt andet opfølgningsværktøjer er vigtige for, at man hele tiden har fod på produktionen og omkostningerne ikke løber løbsk. Har man flere besætninger er det interessant at se hvordan de performer i forhold til hinanden, forklarer Birgitte Bendixen:

- Mine styrker ligger i foderoptimering og produktionsrådgivning. Her betyder sammensætning af recepter på foderblandinger til alle dyregrupper rigtig meget. Ved smågrise og slagtesvin skal der være fokus på foderforbrug og tilvækst indtil de når leveringsvægten. Fokuseringen kan ske ved vægtkontrol og korrekt skift til nyt foder efter de recepter, der er lavet til den enkelte besætning. Får grisene for meget af den ene eller anden foderblanding, så skal der fokus på foderskift. Den slags fejl skal i fokus, og opdages i tide.

I sin virksomhed tilbyder Birgitte Bendixen produktionsrådgivning og foderoptimering. /MW

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce