Annonce
Ugeavisen Bramming

Sydvestjyllands Efterskole er centrum

Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre skoleform at være lærer på end efterskolens, siger Birthe Poulsen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Jeg elsker den skole, siger tidligere elev – nu lærer, Birthe Poulsen, der har fejret 25 års lærerjubilæum på efterskolen.

BRAMMING: Birthe Poulsen, der er 48 år og netop har markeret 25 års jubilæum som lærer på den skole, hun både har været elev på – og nu altså nu på 26. år fortsat er lærer på: Sydvestjyllands Efterskole i Bramming.

- Jeg elsker den skole, og jeg har alle dage villet været efterskolelærer, fordi, tror jeg, at jeg selv holdt så meget af den skoleform, siger Birthe Poulsen over en kop formiddagskaffe hjemme i privaten, der ligger kun en kort cykeltur fra efterskolen.

Birthe Poulsen er født og opvokset tæt på Korskroen, student fra Esbjerg Gymnasium og lærer fra Jelling Statsseminarium med geografi og tysk som linjefag.

Dejligt at opleve de unge

Og det er ikke svært at aflæse glæden ved det daglige arbejde, de unge teenage-elever og hele efterskoleformen hos Birthe, som har oplevet elevtilgangen fra 78, da hun startede, til nu 142:

- Stadig er det jo sådan, at alle unge gerne vil lykkes, og samfundet er under stadig udvikling, så det er det, vi må forholde os til. Selv synes jeg, det er så dejligt at opleve de unge mennesker døgnet rundt. Vi deler jo liv med hinanden på sådan en vagtaften og naturligvis i undervisningen. Og hvor har jeg truffet mange unge mennesker, der har givet meget tilbage. Det er virkelig et privilegium, som jeg er glad for at have med i bagagen, siger Birthe, der også er én af dem, der har taget de svære samtaler med eleverne, når noget har drillet i deres liv.

Annonce

Fjerde forstanderpar

Birthe Poulsen er nu i gang med sit fjerde forstanderpar på Sydvestjyllands Efterskole. Først var det Inger og Vagn Gimm. Så tog Joan og Erik Kristensen over. Herefter Bente og Leif Kruse, og nu er det Heidi og Tonny Sørensen.

- Det har bare været helt fint. Dejlige kolleger og ledelse hele vejen igennem – med et godt fællesskab, hvor vi kommer hinanden ved og lever med i hinandens liv. Vi samarbejder og bakker hinanden op. Det er jo én af grundene til at blive ved, siger Birthe, som i sit arbejdsliv har haft én fast adresse, men privat – sammen med familien – har rejst rundt i hele verden og stadig er nysgerrig på at opleve andre himmelstrøg.

- Og så snart den står på ferie, så skal vi ud i verden og opleve andre kulturer og naturer, siger Birthe. Foto: Sydvestjyllands Efterskole

Birthe Poulsen er gift med Anders, som også er lærer på Sydvestjyllands Efterskole – og som hun traf på efterskolen, hvor de dog ikke var elever sammen: Han blev ansat i 1998. Jeg snuppede ham hurtigt, og vi har nu været gift i 21 år.

De bor i Bramming ikke langt fra efterskolen sammen med deres to børn: 18-årige Signe, der går i 2.g. på Ribe Katedralskole og Rasmus på 16, der i år har et ophold på Frøstruphave Efterskole ved Nr. Nebel.

Annonce

Passionen er rejser

Hele familiens fælles passion er rejser ud i verden. De har været i Malaysia, USA, Canada – har et kæmpe-hjerte for Nepal og i det hele taget bruger de vidvinklen flittigt, når de drager på ferie. Ved sne- og vintertide er det for Birthe Poulsen både som skiinstruktør for efterskoleeleverne og som privat familieperson på ski i Norge, hun udfolder sig.

Dog foretrækker faktisk familien Floridas varme i vinterferien.

Året rundt er hun i øvrigt ivrig sports- og motions-entusiast. Hun spiller fodbold på HSUG's legendariske fodboldhold i Hunderup, og en rask løbetur eller to hører også til ugens ritual i familien Poulsen.

Annonce

Kristen litteratur

Derimod er fjernsyns-kigning ikke noget, hun bruger meget tid på:

- Men en god fodboldkamp går jeg nødigt glip af, ligesom en serie på netflix godt kan rive i mig, siger Birthe, der – når det kommer til bøger og læsning – er meget ovre i kristen litteratur og romaner om almindelige menneskers liv:

- Vi har en grundtone med værdier og tro i vores liv – både privat og i vores arbejde på efterskolen, siger Birthe Poulsen – på vej ind i de næste 25 år som efterskolelærer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce