Annonce
Ugeavisen Bramming

Tabet af Discoverys tv-kanaler koster antenneforening 106 medlemmer

En af Discoverys tv-kanaler, Kanal 5, har blandt andet succes med true-crime udsendelser, hvor de tidligere drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahl fortæller om grove forbrydelser i Danmark. Disse udsendelser kan ikke længere ses, hvis man har en af YouSees tv-pakker. Foto: Per Arnesen, Discovery Networks
Slåskampen mellem de store tv-udbydere YouSee og Discovery Channel om hvilke tv-programmer, der skal være i YouSees tv-pakker, har medført, at Bramming Antenneforening Øst har modtaget udmeldelser fra 106 medlemmer.
Annonce

Bramming: - Det har været tre hektiske måneder. Jeg har været formand i 15-16 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Sådan siger Johannes Jørgensen, formand for Antenneforening Øst i Bramming.

Siden det blev kendt, at Discoverys tv-kanaler – det er Kanal 4, 5, 6, 9’eren, Discovery Channel, Eurosport 1 og 2 samt flere andre fra nytår ikke længere ville være at finde i YouSees tv-pakker, har han brugt op mod 40 timer om ugen på at tale med medlemmer af antenneforeningen. Bramming Antenneforening Øst har nemlig en flerårig aftale med YouSee om at levere tv-kanaler og bredbånd til antenneforeningens medlemmer, og det betyder, at de nævnte tv-kanaler fra Discovery Networks forsvandt, da det nye år ringede ind. Så nu er det slut med at se populære programmer som Politijagt, Drabscheferne, Profil af en morder og De unge mødre samt landsholdsfodbold i en af de store programpakker, YouSee og dermed antenneforeningen tilbyder.

Annonce

Godt råd

- Vi har ligget højt i forhold til landsgennemsnittet, når det gælder andelen af den store tv-pakke. Og snakken er gået på, hvordan man så får Discoverys tv-kanaler. Mit råd har været at gå ned til mellempakken og så tilkøbe de nu forsvundne tv-kanaler som streaming hos Dplay. 120 husstande har valgt fuldpakken fra. Desuden har vi mistet 106 medlemmer – og fået seks nye medlemmer, siger Johannes Jørgensen.

Han håber, at YouSee og Discovery finder en løsning, så i hvert fald nogle af Discoverys tv-kanaler atter kommer med i YouSees tv-pakker.

- Alt andet lige vil de være tvunget til at finde en løsning, siger Johannes Jørgensen og henviser til nye tal, der viser, at seertallet til Discoverys tv-kanaler er halveret efter nytår.

- Men jeg vil være meget ked af det, hvis der kommer en prisstigning hos YouSee, hvis Discoverys tv-kanaler kommer tilbage. For så frygter jeg, at flere vil vælge antenneforeningen fra.

Annonce

Langvarig kontrakt

Antenneforening Øst i Bramming har en kontrakt med YouSee, som løber endnu fem år, og Johannes Jørgensen fortæller, at den kontrakt vil antenneforeningens bestyrelse holde fast i, også selv om den nuværende situation ikke var til at forudse, da aftalen blev indgået. Og at YouSee nytårsdag ikke var klar med nye bland-selv kanaler til erstatning for de tv-kanaler, der forsvandt.

- Skal vi ud af pakken, vil det koste os mange penge. Vi kan ikke bare lige sige, at vi vil have en anden udbyder. Og vi undrer os over, at YouSee ikke var klar med bland-selv den 1. januar. Men vi har vi ingen udmeldelser fået på grund af det, siger Johannes Jørgensen.

Læs også: Discovery oplever massiv tilvækst

Læs også: Antenneforening uden tv?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce