Annonce
Ugeavisen Bramming

Tak til medarbejdere og Esbjerg

Johan Hoffmann har helt fra barnsben været glad for for at tegne og male. Som voksen brugte han pensel og lærred til "at udtrykke sig på i en verden af kunder og kalkuler", som det er formuleret i den fyldige selvbiografiske bog, der udkom i december 2018. Fra receptionen i den anledning ses her maleriet, der er ét blandt mange. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

ENDRUP: - Uden støtten fra Esbjerg Kommune og mange loyale medarbejdere bosiddende i Esbjerg Kommune havde min virksomhed A/S AROVIT aldrig vokset sig til det, som den blev. Det er jeg dybt taknemmelig for.

Med disse ord motiverer Johan Hoffmann baggrunden for hans og Jytte Hoffmanns helt enestående gave til Endrup og hele egnen. Ægteparret Hoffmann er dybt interesseret i kunst, musik og kultur, og i årene fra 2016 har Johan Hoffmann Fonden ydet støtte til projekter i Esbjerg Kommune for rundt regnet 20 mio. kroner.

- Jeg føler, at vi har gjort en forskel i kommunen. Tiltaget omkring Endrupholm er en forlængelse af disse forhold, men også udtryk for et ønske om at gøre Endrupholm tilgængelig for kommunens borgere. Derfor tænker jeg også, at bestyrelsen vil sørge for, at aktiviteterne bliver i et bredt spektrum, så der både bliver plads til de smalle kunstarter og det folkelige, siger Johan Hoffmann.

I perioden fra 2014 til 2019 gennemførte Johan Hoffmann et omfattende generationsskifte til mine sine tre døtre - Bettina, Pernille og Henriette Hoffmann. De har overtaget en del af formuen sammen med ejerandele i virksomheder i lokalområdet og resten af landet, som vi har investeret i.

- Der er dermed sørget godt for næste generation, og Jytte og jeg har gennem nogen tid overvejet, hvad der skal ske med Endrupholm, når vi ikke længere bor der. Vi mener begge at have fundet den rigtige løsning med den nye fond og vi glæder os meget til at se, hvad dette tiltag kan føre med sig.

Læs også: Endrupholm bliver kulturmekka

Læs også: Stor tak fra lokalrådet

Endrupholm

Endrupholm er en herregård, der under kong Frederik den 2. blev bygget af adelsmanden Claus Skeel i 1580. Forud herfor havde kongen byttet Endrupholm væk med henblik på at samle sit gods i Østjylland.

Ejendommen er en af de få herregårde i Vestjylland. Den nuværende hovedbygning er fra 1770’erne.

Johan Hoffmann har ejet og beboet ejendommen siden 2000. Det samlede bygningsareal udgør cirka 1.800 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce