Annonce
Ugeavisen Bramming

Take away og frokost-aftaler redder kroen

Brian Dybtved er klar med en større portion gullasch, mens Steffen ved panderne bagved forsteger schnitzler til næste dags bestillinger. Foto: Kirsten Enevoldsen
Faste aftaler om frokost-ordninger er også et godt rygstød for Blichers Kro.

TJÆREBORG: Det har ikke givet den omsætning, vi gerne ville ha’, men faktisk synes jeg, vi er kommet helskindet igennem corona-nedlukningen. Ordene falder i en status-vurdering fra kromand Brian Dybtved Thiim på Blichers Kro i Tjæreborg.

Han har travlt med at smage dagens ret - gullasch med kartoffelmos - til, mens hans medarbejder, Steffen Weibrecht, skal have forstegt 35 schnitzler til næste dags a-la-carte tilbud.

Påsken sidste år gik okay, og Brian har endnu et lille håb om, at der i år åbnes for større forsamlinger end de 10, det blev til i sidste uge:

-Vi har holdt alle mand i gang her på kroen – bortset naturligvis fra serverings-personalet og nogle af de løst ansatte. Ikke mindst vores store frokost-ordning med virksomheden Welltec i Esbjerg har været et godt rygstød. Her leverer vi 70 frokost-menuer hver uge, og nu fra næste måned har vi en tilsvarende aftale på 40-50 menuer til Nice Hair, fortæller Brian.

Annonce

Take away og dagens ret

Blichers Kro har oven i disse faste aftaler rigtig mange take away-leverancer. Mellem 800 og 1200 ugentlige menuer, som enten afhentes på kroen eller bringes ud. Og hertil kommer omkring 450 dagens ret-menuer efter samme model:

-Så – når det nu er som det er i de her tider, så holder vi skindet pænt på næsen, fastslår Brian, der er klar med tilbud på både en påskefrokosttallerken og et tilbud om en fire retters påskemiddag.

……og den skulle man jo nok kunne blive mæt af. Steffen med en kæmpe schnitzel. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Skubber fester frem i kalenderen

At det kribler i kromanden efter at få forholdene normaliseret, lægger han ikke skjul på, ligesom det sidste års tid har været en uendelig række af aflysninger og udskydelser:

-Vi skubber jo mange runde fødselsdage og andre familiefester foran os – enten til afholdelse i hjemmene eller her på kroen. Virkelig ærgerlig var det for det diamantægtepar, der i sidste uge måtte sætte festen på stand by, men vi bliver nødt til at holde ud, og heldigvis har mit personale holdt humøret oppe, siger en trods alt glad Brian.


Vi skubber jo mange runde fødselsdage og andre familiefester foran os – enten til afholdelse i hjemmene eller her på kroen. Virkelig ærgerlig var det for det diamantægtepar, der i sidste uge måtte sætte festen på stand by, men vi bliver nødt til at holde ud, og heldigvis har mit personale holdt humøret oppe.

Brian Dybtved Thiim


Brian Dybtved Thiim er også lidt spændt på, hvordan sommeren kommer til at gå for byfesternes vedkommende:

-Jeg plejer jo at levere til byfestdagene i Bramming, men hvordan det spænder af i år, ved vi ikke. Det samme gælder her i Tjæreborg. Sidste år leverede SuperBrugsen, Spisestedet og kroen her jo 500 grillbakker hjem i folks haver, hvor man så fejrede byfest i det tilladte antal. Det tror jeg da nok var lidt af en succes, siger en trods alt fortrøstningsfuld kromand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce