Annonce
Ugeavisen Bramming

Thomas Buttenschøn til Sejstrup

I begyndelsen af marts kommer Thomas Buttenschøn til Sejstrup Forsamlingshus med et koncertforedrag om sit liv. Foto: Arkiv
Tager guitaren med til Forsamlingshuset, hvor han også fortæller om sit liv med hiv.
Annonce

SEJSTRUP: Fredag den 6. marts kommer Thomas Buttenschøn til Sejstrup Forsamlingshus, hvor han holder et koncertforedrag om sit liv – et ganske ualmindeligt liv, som han fortæller om med bl.a disse ord:

- I 2012 – året efter jeg blev far til min ældste søn – startede jeg en rejse.

- En rejse, der har været hård, og som langt fra er færdig endnu. Jeg besluttede mig for, at jeg ville fortælle min helt egen historie.

- En historie om AIDS, død, håb og kærlighed.

- Jeg mistede mine forældre alt for tidligt og var selv heldig at overleve, indtil medicinen kom. I dag kan jeg ikke overføre virus, fordi jeg er i behandling. Begge mine børn er sunde og raske. De er ikke smittede, for jeg smitter ikke.

Og det er den historie, Thomas Buttenschøn fortæller i Sejstrup i marts. Han gør det for at oplyse og give håb til de store dele af verden, som endnu ikke ved, at hiv ikke er en dødsdom – men derimod noget, der skal nedkæmpes gennem fællesskab, oplysning og samarbejde.

- Der er desværre rigtig lang vej endnu, men jeg tror på, at hiv kan udryddes på globalt plan; om end det bliver sejt og opslidende, siger Thomas Buttenschøn, der i 2005 kom til Danmark og allerede året efter hittede med ”Fantastiske mandag”, som også er den første single på debutalbummet fra 2006.

I 2016 huskes Thomas Buttenschøn, der er opvokset i Gylling ved Odder, også for sin deltagelse i Vild med dans, hvor han høstede en fjerdeplads sammen med Mie Moltke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce