Annonce
Ugeavisen Bramming

TIF tæt på ny kampbane ved klubhuset

TIF satser på, at arbejdet med at anlægge en ny kampbane kan påbegyndes til sommer, og at den så kan stå færdig til første hjemmekamp i foråret 2022. Foto: Privat
Vi mangler endnu små 200.000 kroner i at kunne klare finansieringen, siger Tjæreborg dræts Forenings formand Flemming Nielsen.

TJÆREBORG: Nej til vindmøller i Tjæreborg Enge – men ja tak til en ny kampbane på Tjæreborg Stadion.

Det er status for den aktive stationsbys aktuelle meninger og ønsker. Hvordan det spænder af med vindmøllerne er endnu uvist. Sikkert er det derimod, at drømmen om en ny kampbane på Tjæreborg Stadion rykker nærmere med pænt hastige skridt. Den skal ligge ved klubhuset ud mod Brovej, og planerne er både at få den nye kampbane og i samme ombæring forbedre såvel spiller- som tilskuerfaciliteter på stadion.

Det samlede projekt er kalkuleret til at koste små 700.000 kroner – helt præcist 688.815 kroner, inklusiv moms, oplyser formanden for Tjæreborg Idræts Forening, TIF, Flemming Nielsen.

Annonce

Rundhåndede donationer

Et beløb, der dog kan reduceres ved frivilligt arbejde, og her plejer tjæreborgenserne ikke at ligge på den lade side.

Det økonomiske barometer viser lige nu, at der står 455.000 kroner på projektet. Hertil kommer, at TIF selv har afsat 50.000 kroner til formålet, så der resterer nu kun 183.815 kroner.

At det er kommet så vidt skyldes ikke mindst en rundhåndet donation fra Norlys Vækstpulje på 125.000 kroner lige før jul samt en donation i sidste uge på 10.000 kroner fra Nordea Fonden. TIF har herudover fået tilsagn om økonomisk støtte fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje, Idræts- og kulturfonden Sydvest og Sneum-Tjæreborg Sognefond.

Annonce

Behov for en ny bane

- Behovet for en ny kampbane opstod efter anlæggelsen af Tjæreborg Kunstgræsbane, som i 2019 blev til virkelighed på den gamle kampbane, som var den dårligste af græsbanerne, fortæller Flemming Nielsen.

I samarbejde med Esbjerg Kommune lykkedes det i efteråret 2019 at udvide og omlægge den gamle lysbane til kampbane. Lysanlægget blev pillet ned og nyt hegn sat op ud mod haverne på Nyvej. I samme forbindelse blev der desuden etableret en ny stiforbindelse mellem klubhuset og Skolestien med lysarmaturer og rækværk ind mod selve banen.

- Hvis alt går som vi håber, forventer vi, at arbejdet med den nye kampbane med videre kan indledes til sommer og stå færdig til starten af forårssæsonen 2022, siger Flemming Nielsen.

- Men det kræver, at vi når i mål med finansieringen. Der er stadig uafklarede fondsansøgninger, og vi fortsætter med at søge fonde og puljer.

Udvalget

TIF's kunstgræsudvalg, der også er arbejdsudvalget for den nye kampbane, består af Finn Støjer, Morten Køhlert, Ove Thomsen, Tommy Nim Jensen, Henning Olesen, Jens Peter Jensen, Alice Christensen og Flemming Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

I skovens dybe stille ro

Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce