Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til hjemegn og gymnastik

Didde i gang på gulvet i Kongeåhallen, hvor ”koneholdet” mødes hver onsdag aften. Foto: Kirsten Enevoldsen
Didde savnede barndommens land. Nu er hun vendt tilbage med familie, bor i Jedsted og leder ”konegymnastik” i Kongeåhallen.
Annonce

GREDSTEDBRO: Jeg var også godt øm morgenen efter sidste gang. Sååhhh – vi sætter den et gear ned. Men musik skal vi ha’.

Så er tonen ellers slået an i Kongeåhallen en onsdag aften i Gredstedbro, hvor 32-årige Didde Erlang Madsen leder et spræl-dynamisk konehold i yoga-inspireret ”konegymnastik”.

”Konerne” er i alderen fra 20’erne og til et godt stykke op i 50’erne, og da hun i ugens løb fra én af ”konernes” mænd fik bemærkningen ”du må godt sætte tempoet lidt ned”, valgte hun altså at gøre det.

Der er nu ikke noget brok på gulvet, hvor alle på spejlvæggen langs hele den ene langside kan følge med i koreografien. Så tælles der ned og op til otte, mens der varmes op i lodret og vandret. Tid til grin og muntre bemærkninger er der også.

Der varmes grundigt op. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Hun er en af vore egne

Det er første gang, man i Gredstedbro GymnastikForening (GGF) har et hold som dette, og Didde lægger hverken i ord, musik eller dynamik skjul på, at hun elsker det her hold.

Foruden at være leder af holdet, træner hun også et børnehold i gymnastik og er formand for GGF. Og så er hun ”én af vore egne”, der efter udlændigeophold i både Århus og København er flyttet tilbage til hjemstavnen sammen med gemalen, Bjarne Christensen, én af folkene bag Porsborgs på Torvet i Ribe, samt de to børn, Eva og Villy på fire og halvandet år.

Annonce

Stammer fra Jernved

Didde er født og opvokset i Jernved, udannet fysioterapeut fra Esbjerg med praktik ved Kolding Kommune, hvor hun nu er tilbage som fuldt uddannet fysioterapeut med virke hovedsagelig inden for geriatrien – behandling og genoptræning af ældre og deres sygdomme.

Vi tæller igen til otte. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Gymnastik en livsstil

Den lille familie med mor Didde i spidsen ville så tilbage til de fædrene egne, og da de gæstede en lille ejendom med et ”til salg” skilt i Jedsted, var Didde&Bjarne fyr og flamme. Her har de nu boet i snart to år, og da Didde i forbindelse med barsel og små børn droslede ned på gymnastikken, reagerede kroppen faktisk, fortæller hun:

- Jeg har altid dyrket gymnastik og brugt utrolig mange timer i en gymnastiksal på at tilrettelægge fejesving eller gennemgå en serie for 117. gang. Det var jeg godt nok ved at være træt af. Men så savnede jeg alligevel gymnastikken og det at ha’ det sjovt og svede sammen med andre.

- Nu er jeg så tilbage. Det er dejligt, og med det her hold kombinerer jeg min viden om fysioterapi med yoga og gymnastik, som jeg så tilfører fysisk træning med udgangspunkt i tabata og cross fit, forklarer Didde --- løber ind på gulvet foran det store spejl og instruerer holdet i en ny øvelse til kvikke rytmer.

Flere fotos på ugeavisen-bramming.dk

Det er SÅ dejligt at være ”hjemme” igen. Jeg er rigtig glad for mit arbejde ved Kolding Kommune, og så må jeg ta’ køreturen med, siger Didde Erlang Madsen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Gymnastik i Kongeåhallen
Gymnastik i Kongeåhallen
Gymnastik i Kongeåhallen
Gymnastik i Kongeåhallen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce