Annonce
Ugeavisen Bramming

Tine tegner og tegner

Tine Rinberg tegner - både professionelt og privat - og det gør hun ved tegnebordet i kontoret hjemme ded Omme. Foto: Martin Wilde
Nogle mennesker er så heldige, at de kan leve af deres hobby. Tine Rinberg fra Omme er en af dem. Hun er uddannet animator, og de fleste af ugens dage sidder hun hjemme på kontoret og tegner. Det gør hun også, når hun har fri fra arbejdet.
Annonce

Omme: Hun har tegnet, lige siden hun var lille. I dag er Tine Rinberg 35 år, mor til to og til sommer skal hun giftes med manden i sit liv, som også er børnenes far. Og så har hun et drømmejob som tegner.

- Jeg er ansat i et firma, A-Sport, der laver videoer til undervisningsbrug. Og så har jeg startet et firma i fritiden, hvor jeg tegner plakater, som jeg sælger. Det hedder Pos-tr.dk. Jeg laver plakater til alle, både børn og voksne, fortæller Tine Rinberg.

Lige siden hun kunne holde en blyant i hånden, har hun tegnet.

- Jeg tegnede i skolen – så meget, at lærerne blev sure. Men det har jo kunnet betale sig, konstaterer Tine Rinberg, mens hun sidder ved spisebordet med et glas vand foran sig.

Når jeg er ude og handle, i bilen, når jeg ligger i sengen og sover. Når jeg drømmer. Jeg ved aldrig, hvornår inspirationen kommer.

Tine Rinberg, animator

Annonce

Stædig

Hun søgte fire gange, før hun kom ind på drømmeuddannelsen som animator på det, der i dag hedder Via University College og ligger i Viborg. Det er en bacheloruddannelse, der tager tre og et halvt år inklusiv praktik, og som blandt andet uddanner tegnere til tegnefilmsbranchen. Det var også i tegnefilmsbranchen, Tine Rinberg havde sin praktik i London og København.

- Jeg var stædig. Jeg ville bare ind. I mellemtiden tog jeg en landbrugsuddannelse. Men det at tegne har altid været det, jeg vil – så hvorfor ikke leve af det, spørger Tine Rinberg retorisk:

- Jeg har været lidt rundt omkring og arbejdet i både Århus og Viborg og nu i fem år hos firmaet A-Sport i Skive.

Heldigvis for Tine Rinberg kan hun arbejde hjemmefra de fleste dage i ugen. Kun en gang hver uge behøver hun køre de godt 140 km fra hjemmet ved Omme til arbejdspladsen i Skive – og lige så mange kilometer retur. Hun kører klokken seks morgen og er hjemme igen klokken seks aften.

- Så er det en lang dag. Når jeg arbejder hjemme, er jeg ret striks med min tid. Jeg holder de samme pauser, som dem på arbejdet. Hvad det angår, skal man være ret streng, siger Tine Rinberg.

Annonce

Bo på landet

Den sparede køretid til og fra arbejdet giver tid til at passe bedriften, for Tine og hendes kæreste og kommende mand har med vilje valgt at bo på landet. Så der er plads til hund, kat, gæs, fisk, køer og høns.

- Jeg kan godt lide dyr, og jeg kan lide at være selvforsynende fra køkkenhaven!

Hun er opvokset i Viborg, og der var ikke noget, som tydede på, at hun skulle flytte til det sydvestlige Jylland. Altså lige indtil hun fandt en kæreste på nettet.

- Vi skrev sammen noget tid. Jeg havde sagt mit værelse op, og havde ikke noget sted at bo. Kæresten havde et hus i Holsted, så jeg flyttede til Holsted. Da jeg fik jobbet i Skive medførte det, at vi kunne sælge huset i Holsted og flytte herud. Vi ville begge gerne bo på landet, siger Tine Rinberg:

- Jeg nyder at bo på landet. Der er alt for meget larm i byen. Her er der ro og plads omkring. Så pyt med, at jeg skal køre et kvarter til ABC i Holsted, for at købe ind.

På ejendommen har Tine Rinberg og familien plads til dyr, og de har plantet en lille skov.

- Så kan vi gå en lille tur i vores egen skov, og min mand kan gå på jagt. For mig er det roen, der gør det. Og naturoplevelserne. I foråret stod der pludselig et rålam foran mig, kun to meter væk. Og jeg havde ikke engang mit kamera med, fortæller Tine Rinberg og ser lidt ærgerlig ud. Ikke underligt er det mest dyr, hun tegner.

- Her er dyr over det hele. Lige siden jeg var lille, har jeg tegnet dyr – og heste. Nu tegner jeg også mennesker.

Blå bog

Tine Rinberg er 35 år.

Hun bor sammen med sin kæreste, og de har to drenge.

Hun er opvokset i Viborg, men bor nu lidt uden for Omme.

Hun er uddannet animator og landmand.

Hun arbejder som tegner ved firmaet A-sport og er selvstændig med firmaet Pos-tr.dk.

Annonce

Selvstændig

Traktorer er også blevet et emne for Tine Rinbergs streger. Hendes børn vokser op på landet, de er vilde med traktorer, så Tine Rinberg har tegnet plakater med traktormotiver. Plakaterne sælger hun gennem sit nye firma, for Tine Rinberg har valgt at etablere et fritidsfirma, hvor hun tegner og sælger plakater. Firmaet har meget passende fået navnet Pos-tr.dk.

- Jeg har lavet nogle stjernetegnsplakater. Min familie og venner var glade for dem. Jeg kan godt lide tanken om, at de hænger i andres hjem. Men jeg laver mange forskellige typer plakater. Det begyndte med stjernetegnsplakaterne, så kom børneplakaterne med navn og fødselsplakater med navn og tidspunkt. Mine drenge er vilde med traktorer, så de skulle hænge på væggene. Jeg synes de pynter i huset. Jeg laver kun noget, jeg selv vil have hængende, fortæller Tine Rinberg.

Hun tegner også såkaldte onelines, som er motiver tegnet med kun én streg. Hun synes, det er hyggeligt at sidde og tegne og havde også gjort det, selv om det ikke var med salg for øje. Inspirationen til plakaterne får hun overalt:

- Når jeg er ude og handle, i bilen, når jeg ligger i sengen og sover. Når jeg drømmer. Jeg ved aldrig, hvornår inspirationen kommer.

Plakater med traktormotiver til børn er populære - i hvert fald hos Tine Rinbergs egne børn. Foto: Martin Wilde
Annonce

Møde kunderne

Nu gælder det så om at få solgt plakaterne. De trykkes på kraftigt papir i en ordentlig kvalitet, og hun er begyndt at tage på messer og basarer, for at udstille og sælge. Og så er der lige det der med internettet.

- Jeg har heldigvis en søster, der er god til det med instagram. Det er jeg ikke. Men jeg har en hjemmeside og en facebook-side, og jeg har været på nogle basarer. Det er vigtigt at komme ud, så folk kan mærke papiret. At kunderne kan se og føle, at det er i orden. Jeg synes, det er hyggeligt at stå på de basarer og tale med folk og dele visitkort ud, forklarer Tine Rinberg, der har en ambition om, at hendes plakater kommer til at hænge og set i danske hjem.

Plakaterne til hendes eget firma bliver ofte til om aftenen, når børnene er lagt i seng. Der kan hun finde tid til at tegne for sig selv. I det hele taget er Tine Rinberg lykkelig for den dagligdag, hun har.

- Det er fantastisk. Jeg kan ikke tænke mig noget andet. Jeg er lykkelig for at gå på arbejde hver dag. Det er aldrig hårdt at gå på arbejde. Og jeg ville stadig tegne, selv om jeg lavede noget andet!

Tine Rinberg med en af hendes stjernetegnsplakater - her er det for stjerntegnet skytten. Foto: Martin Wilde
Et eksempel på Tine Rinbergs "onelines", hvor hele motivet er skabt i én ubrudt streg
Et eksempel på en fødselsplakat, som forældre får lavet med deres barns navn og fødselsdag, sted og tidspunkt skrevet ind
Plakater med traktormotiver til børn er populære
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce